Автор
Цвета Герчева

Гледаш го, храниш го, поиш го и накрая Диона го учи да шмърка бял прах с тръбичка

Гледаш го, храниш го, учиш го да чете и накрая "Бааам" - Диона шмърка енергийни напитки през носа с метална тръбичка, все едно е кокаин. То иначе не е кока, ама изглежда точно така. И малкият човек си гледа на телефона тая хубава кака, мига и си мисли "Еййй, искам и аз да пробвам какво е това." И нямаш никакъв шанс да обясниш, че тая работа с белия прах като "енергийна напитка" през носа е тъпотия и не е ОК да си ползваш ноздрите като кошче за отпадъци, щото там има едни лигавици, дето като ги раздразниш малко, стават големи бели за цял живот.

Иначе към днешния ден Диона е в "пика на хашиша", както казваше един мой познат, когото няма да цитирам по име, понеже е прилежен и успял бизнесмен. Певицата, за която се говори, че е от ромски произход (нищо против етноса, даже ги харесвам), демонстрира в нарочно заснето с рекламна цел видео, че белия прах, който предварително си е разчертала на линии, е напълно безвреден.

Сега - той най-вероятно наистина е напълно безвреден. През носа напоследък е доста модерно да се впръскват витамини например, като витамин В, защото така се смята, че се усвоява най-добре от организма. Съмнявам се обаче, че количеството прахообразно вещество, което Диона си е "чукнала на карта", е "препоръчителната дневна доза" енергийна напитка, ако правилно ме разбирате, нали...

Ясно е, че времената се менят. Сега ние реагираме като ощипани, добре поддържани мамчета тип "секси милф" на всякакви щуротии, точно както нашите майки навремето реагираха на идеята за... абе чакайте, че не се сещам с какво да сравня ситуацията. Редакторска немощ. Както пее този мой любимец Ицо Хазарта навремето, "Нямаше я и кръвта в сополите", визирайки една друга енергийна, ама не напитка, а субстанция, дето затри живота на поне няколко мои приятели. Наблюдавах го това затриване от първия ред и, честно да ви кажа - не е приятна гледка. Не, не са умрели. То не е страшно като хероина, да, ама си вгадиха съществуването. Влязоха с лош старт в тоя живот и още не могат да излязат на чисто.

Днес сме тежко скандализирани от видеото, в което Диона рекламира енергийна напитка за шмъркане през носа, говорим за това колко отговорна била нейната позиция в обществото и как показвала на младите ниски ценности. Ама вие замисляли ли сте се изобщо откъде идва това момиче? Тя е чист продукт на преходна България с преходните ѝ ценности. Завършила политология в Търново (супер специалност, апропо), родом от малкото градче Койнаре, малко татуировки, малко скандали, супер красива визия и борба за някакво малко място в иначе силно ограничения музикален пазар в България.

Под този материал няма да публикуваме видеото, в което Диона се готви да шмърка "пюр енерджи". Пишем го, за да ви накараме да се замислите, че всичко се случва с причина. Има ПРИЧИНА такъв продукт да се пуска на пазара, има причина това младо момиче да се навие да го рекламира, има причина от тази тенденция да се направят едни пари. То вярно, има и безалкохолна бира, та защо да няма безвредна дрога, ама да не сравняваме пивото с коката все пак.

Възмутително: Вместо да я пие, Диона шмърка енергийна напитка през носа (снимка)
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Възмутително: Вместо да я пие, Диона шмърка енергийна напитка през носа (снимка)

Автор Ева Григорова

Сега вероятно стотици тийнейджъри ще пожелаят да шмъркат енерджи прахчета, чукнати като линии кокаин. Еее, много яко, а? И съм сигурна, че ще го направят. И знаете ли защо? Защото с удоволствие ще видят страха в очите на майките си. Страхът опиянява, веднага щом свикнеш с него.

А докато възпитаваме децата си в страх от опасностите, нищо добро няма да им се случи. Та не се страхувайте толкова много за феновете на Диона. Те щом са ѝ фенове, вече първата крачка е направена. Страхувайте се за всички часове, които сте прекарали пред телевизора вкъщи, вместо да ги вложите в образованието на децата си. Как прекарахте уикенда? Говорихте ли си с тийнейджъра за спортове, Пабло Неруда и нови дестинации, или го оставихте пред екрана и се наспахте едно хубаво с чаша вино на дивана в хола? Е, сега - да бъдем честни, Диона не е и никога няма да бъде виновна, ако един ден от джоба на джинсите на детето ви, точно преди да ги изперете, изпадне някоя тръбичка за шмъркане. На енерджи прахчета, не на кокаин, разбира се!