Зарадвайте гостите си с тези невероятни мини торти с боровинки.

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 10-12

Продукти:
250 г меко масло
360 г брашно за сладкиши
300 мл прясно мляко
4 яйца
1 ч.л. ванилова паста
400 г боровинки
1 ч.л. царевично нишесте
300 г захар
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол

За крема:
300 г крем сирене Philadelphia Original XL
220 г меко масло
300 г пудра захар

За гарниране:
Ядливи цветя
Пресни боровинки

Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцата, ваниловата паста и прясното мляко и оставете настрана.
2. В голяма купа сложете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте, прибавете мекото масло и разбийте с миксер.
3. Налейте яйчената смес и смесете отново.
4. Смесете боровинките с царевичното нишесте и разбъркайте.
5. Намаслете 2 тави с размери приблизително 32х25 см, покрийте с хартия, намаслете и нея  и поръсете с брашно.
6. Разпределете сместа в тавите, поръсете с боровинките и печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете от фурната, охладете напълно и махнете хартията.
7. За крема в купа сложете крем сиренето, мекото масло и пудрата захар и разбийте с миксер до пухкава смес. Прехвърлете в пош и оставете настрана.
8. С ринг нарежете блатовете и сглобете тортите. Гарнирайте с пресни боровинки ядливи цветя.

(в материала има продуктово позициониране)