Тарталети с Philadelphia и малини - лек и вкусен десерт за всеки ден!
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 15 минути
Порции: 10-12
Продукти за тестото:
100 г студено масло
200 г бяло брашно
100 г крем сирене Philadelphia Original
100 г бадемово брашно
1 ½ с.л. захар
1 яйце
За крема:
300 г крем сирене Philadelphia Original XL
70 г пудра захар
150 г рикота
1 ч.л. ванилова паста
кора от 1 лайм
сок от ½ лайм
За гарниране:
пресни малини
пресни боровинки
листа мента
Начин на приготвяне:
1. В купата на кухненски робот сложете двата вида брашно и захарта и смелете. Добавете нарязаното на кубчета масло и крем сиренето и смелете до оформянето на тесто. Прехвърлете на кухненския плот, оформете на топка, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 минути.
2. Върху набрашнен плот разточете охладеното тесто на кора в дебелина около 3 мм, изрежете кръгчета, които да паснат на формите за печене и притиснете леко с пръсти. Подредете ги в тава за печене, надупчете с вилица и печете 12-15 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете от фурната и охладете напълно.
3. За пълнежа в купа изсипете крем сиренето. Добавете рикотата, пудрата захар и ваниловата паста и сока и кората от лайм. Разбъркайте с шпатула до пълното смесване на продуктите и дръжте в хладилник до момента на сервиране.
4. Прехвърлете крема в пош и напълнете охладените основи за тарталетите.
5. Всяка гарнирайте с малини, боровинки и листа мента.