Автор
Ива Петрова

Съдът разпореди психиатрична експертиза на жената, заплашвала живота на Дара Екимова

Районният съд в Пловдив разпореди съдебнопсихиатрична експертиза на 28-годишната Гергана Неделчева, която заплашвала с убийство и отправяла оскърбителни думи към певицата Дара Екимова и продуцентката Саня Армутлиева в социалните мрежи. Това съобщиха от „Вирджиния Рекърдс“, информират от Нова тв.

Случаят беше разкрит на 19 август, когато в ефира на „Здравей, България“ Саня Армутлиева и Дара Екимова споделиха за кибертормоза, на който са подложени.

Разследването на отдел „Киберпрестъпления“ установи връзка с подобен случай, свързан с инфлуенсърката Ясмин Кирилова, която също е получавала заплахи.

След сигнал от пострадалите беше образувано дело. На първото заседание, проведено във вторник, съдът одобри искането на Районната прокуратура в Пловдив по реда на Закона за здравето за задължително настаняване и лечение на Неделчева в специализирано психиатрично заведение.

Заплахите за убийство срещу Дара Екимова продължават
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Заплахите за убийство срещу Дара Екимова продължават

Автор Ева Григорова

Заседанието премина при закрити врата с разпит на свидетелите. Съдът назначи и експертиза, която ще се извърши в стационар.

„Вирджиния Рекърдс“ изрази благодарност към прокуратурата, съда, ГДБОП и медиите за бързата реакция. Следващото заседание по делото е насрочено за 17 септември.