Автор
Елена Ангелова

Вселената постоянно ни дава знаци: Как да разберем какво ни подсказва

Ние създаваме всички събития в живота си заедно със света около нас. Тези събития отразяват едни или други наши вярвания и емоции, тъй като светът около нас е продължение на самите нас (Законът за отражението). Важно е да осъзнаете, че позитивните преценки за себе си и света около вас създават приятни ситуации, докато негативните мисли и емоции създават стресови ситуации.

И това е всичко, т.е. всяка ситуация, всяко събитие се случва на всички равнини на съществуване: изрично (т.е. видимо) и имплицитно (невидимо). Нашето подсъзнание, чрез света около нас, предупреждава предварително какво може да ни се случи след известно време на експлицитния план. Оказва се, че ако виждам нещастие във външния свят, това означава, че нещастието вече съществува вътре в мен на невидим план. Просто то все още не се е проявило на „грубия“ физически план, тъй като от началото се появява само в подсъзнанието (или, както казват някои езотерици, на астрално ниво). И светът около мен ми дава сигнал за това.

Ако видите някой да се радва, значи в подсъзнанието ви вече има радост. И светът около вас ви сигнализира за наближаващата радост.

Светът около вас е вашият свят

Бъдете внимателни към всичко, което се случва в него. Така става ясно, че съвети като „Прецакай всичко това“, „Не обръщай внимание“, са най-вредните, които могат да бъдат дадени на човек. Трябва да действате различно - обръщайте внимание на всичко! В живота няма малки неща. Затова бъдете много внимателни и чувствителни към света около вас. Все пак това е вашият свят! Нека всичко бъде ваша грижа. Стремете се да помагате на хората. Помагайки на другите, вие помагате на себе си. Светът около нас е наше отражение, което означава, че никой не ни желае нищо лошо.

Оказва се, че всички и всичко на този свят: и хората, и майката природа, ни помагат в осъществяването на нашите намерения. Само тази помощ идва в съответствие с модела на нашия мироглед, а именно:

Моделът „Жертва - тиранин“

Ще ви помогне да научите за моркова и тоягата: в живота ви ще има и насърчение, и наказание. Но в този случай не Бог ще ви наказва, а вие, използвайки енергиите на Вселената, които са ви дадени от Създателя, чрез действията и постъпките на околните, ще накажете сами себе си.

Моделът “Господар или магьосник”

В живота на такъв човек ще има само просперитет и радост от неговото творчество. Подсъзнанието ни предупреждава предварително за наближаването на едно или друго събитие. Точно както пътните знаци предупреждават водача на колата. Всеки шофьор знае, че има предупредителни, забранителни, информационни и сервизни знаци. Ако спазвате правилата, тогава движението по пътя ще бъде спокойно и безопасно.

Същото важи и за нашия живот: по пътя на живота всеки от нас среща същите знаци, само че изглеждат по-различно. Казано по-просто, успехът и щастието в пътуването през целия живот зависи от способността да разпознавате и разчитате тези знаци от Вселената. Човек е склонен да прави грешки, така че Вселената винаги ни подсказва в каква посока се движим: по благоприятен или проблематичен път.

Две са групите улики от Вселената:

- нотки на съгласие и хармония;
- предупредителни знаци за опасност.

Съвети от Вселената за съгласие и хармония

Такива улики показват, че човек живее в хармония със себе си и със света около него. Тоест, той е на прав път и е придружен от късмет и успех във всичките му дела. Обикновено казват за такива хора: „Късметлия“ или „Той има свой собствен ангел-пазител“.

Тези сигнали включват всичко, което харесвате и ви носят чувство на увереност и удовлетворение. Може да е просто добра дума, отправена към вас. Или отивате на важна среща и по пътя срещате сватбен кортеж. И в този ден сключвате успешна сделка. Или ваш колега е получил нова позиция и увеличение на заплатата. А за вас това е благоприятен сигнал за подобряване на финансовото ви състояние. Или вашият съсед си е купил нова кола. Важно е да разберете, че успехът на вашия съсед НЕ е повод за завист, както много обикновени хора са склонни да реагират, докато се унищожават и изяждат отвътре. Важно е да разберете, че успехът на другите е сигнал за късмет за вас.

По-добре се зарадвайте с тях, вдъхновете такъв късметлия за още по-големи постижения. Така бързо ще привлечете късмета в живота си. Така че, ако срещнете такива сигнали, това означава, че в душата ви има хармония. Всичко върви както трябва.

Предупредителни знаци от Вселената за опасност

Такива улики от Вселената показват, че човек се е отклонил от своя истински Път – от пътя на успеха и щастието. Следователно в него започват да се появяват отрицателни черти на характера, емоции и мисли, които буквално вкарват човек в неприятни събития. Външното отразява вътрешното. Нашето подсъзнание се опитва да ни каже за това чрез събития във външния свят.

Всеки проблем в живота е сигнал за нас, че сме спрели в развитието си. Време е да научите нещо ново, да осъзнаете нещо и да продължите напред. Просто казано, предупредителните знаци на Вселената ви сигнализират, че е време да промените поведението си и да разширите хоризонтите на ума си. Това е един вид звънец, който обявява началото на нов урок.

Три подгрупи улики от Вселената

През целия си живот човек постоянно получава подкрепа от Вселената. В някои ситуации ни казва: “Внимавайте!”, а в други ни насочва в правилната посока. Основното нещо е да бъдете внимателни и да реагирате на сигналите своевременно. Всички улики от Вселената могат да бъдат разделени на три подгрупи.

1. Това са лични сигнали. Тоест сигналите, които мозъкът и тялото ни дават. Например, болестта е сигнал от тялото, че неговият собственик прави нещо нередно. Друг пример са собствените мисли, особено така наречените „натрапчиви мисли“: подсъзнанието на човек постоянно му подсказва.

2. Това са близки знаци и сигнали. Такива улики от Вселената идват от хора от близкия ни кръг: родители, деца, роднини и приятели, както и от нашето имущество: животни, лични вещи, къща, кола.

3. Далечни знаци и сигнали. Те идват от тези хора и неща, с които нямате пряк контакт. Например, вие стоите на опашка, за да извършите комунални плащания. И изведнъж пред вас напълно непознат започва да разказва на съседа си история за кражба. На пръв поглед изглежда, че това не ви засяга: не вие ​​сте ограбени. Но на дълбоко ниво всички сме едно. И чрез тези хора Бог подсказва, че с някое свое поведение или мисли можете да привлечете крадци в живота си и ви предупреждава - променете се! По-добре е да реагирате своевременно и правилно на това далечно предупреждение, отколкото да чакате нещо подобно да ви се случи директно.

Източник: transurfing-real.ru, по материали от книгата на Валери Синелников „Ваксина срещу стрес. Как да станеш господар на живота си"