Автор
Ива Петрова

Как Зейнеб стигна от "Биг Брадър" до водеща на сутрешен блок

Зейнеб Маджурова е една от трите водещи на "Преди обед“ заедно с Франциска Йорданова и Оля Малинова. Те партнират на актьора Петър Дочев.

Телевизията открива красавицата още на 18 години, макар че никога не си е представяла, че ще работи точно това. Като дете имала съвсем други мечти.

View post on Instagram
 

"Явно съдбата се намеси. С телевизията се получи любов от пръв поглед. В тези вече 15 години е имало периоди, в които съм се опитвала да пробвам нещо различно. Но винаги телевизията ме връщаше при себе си. Записах да уча и журналистика в Софийския университет. Телевизията е мястото, където не се чувствам като на работа, а изпитвам истинско удоволствие. Не осъзнавам как понякога са минали 8, 10 и повече часове в работа, но и в шеги и закачки. Вече това е мястото, където искам да продължавам да се уча и да се развивам“ обяснява Маджурова.

Зейнеб е родена в Бургас, където завършва и средното си образование. Малцина обаче си спомнят дебюта ѝ на екрана като участничка в първия сезон на "Биг Брадър“.

Тогава е едва на 18, говори с характерния бургаски диалект. Възпитана е в семейство с патриархални нрави. Когато става ясно, че е одобрена за формата, майка ѝ категорично се противопоставя на участието ѝ.

След като влиза в "Биг Брадър“ Зейнеб стига почти до финала, а участието ѝ носи светкавична слава. Получава предложение да води прогнозата за времето по "Нова“.

View post on Instagram
 

Следва период на усилени уроци по дикция и поведение пред камера и само след месец тя се появява в ефира като синоптичка, роля, в която се изявява година и половина. След това за кратко води предаванията "Пластика“ и "Дами канят“ по телевизия "Здраве“, а в бившата ТВ2 прави светска рубрика. Не се задържа дълго, защото отново получава обаждане от "Нова“ - предлагат ѝ да стане част от екипа, на "На кафе“. Зейнеб веднага казва "да“. А сега вече е една от водещите в "Преди обед“ и така е в пряка конкуренция с Гала.Майка е на 3 момичета - Мириам, която е почти на 5 години, както и на близначките Василиа и София, които наскоро станаха на 2 години.

Половинката й Стоян Балевскй също има брат близнак. Двамата са заедно от повече от 13 години. Той е син на Веселин Балевски, затова Стоян също помага в семейния бизнес, а със Зейнеб и трите си момичета живеят в луксозна къща в подножието на Витоша, пише Бургас24.