Автор
Ива Петрова

Камелия с коментар за скандала около песента ѝ "Луда по тебе": Липсата на емпатия ни разделя като нация

"Цялото ни общество се раздели на чалгаджии и културтрегери или т.нар. жълтопаветници. Ядрото ни като народ е доста пропукано", коментира фолкпевицата Камелия пред БНР. Според нея този проблем ясно проличал след изключителния тенис мач, който двама от най-добрите спортисти – Григор Димитров и Новак Джокович, изиграха пред родната публика.

"Отново видяхме познатата картина – разделение“, отбеляза тя, визирайки гръмката двуполюсна реакция в социалните мрежи, която отказът на DJ Мартен предизвика след отказа му да откликне на молбата на Джокович да пусне песента "Луда по тебе" в нейно изпълнение.

По думите ѝ, вместо вниманието да се съсредоточи върху благотворителния характер на събитието, на преден план излезе DJ Мартен с неговия отказ.

"Една малка група се надигна, нападна голямата група и започна да я учи как трябва да се правят нещата, каква музика трябва да се слуша, къде трябва да се пуска и т.н. Това този път лъсна. Благодарение на Ноле това нещо доста гръмна този път", каза още Камелия.

Тя подчерта, че всеки носи лична отговорност за действията си. "Живея така, че първо на мен да нося радост и да нося отговорност за действията и решенията си, без да преча на околните", заяви тя.

В интервю за предаването "РадиоТочка" Камелия сподели, че с удоволствие е приела поканата да участва в събитието. Първоначално идеята била да изненада Джокович на място, но плановете не се осъществили. Тя коментира и случая с отказаната песен.

"Това, че помоли и му беше отказано, не го спря и той продължи. Залата реагира. За съжаление обаче, у зрителите остана една горчилка. /.../ Имаше гаф - ние не уважихме госта си. /.../ Всеки бърка, няма безгрешен човек. Въпросът е да се учим от тези грешки. А ние стоим на едно място винаги и все е виновна чалгата".

"Чалгата за мен е поведение, тя е постъпка, тя е неносенето на отговорност, навлизането в пространството на другия, налагането на лично мнение върху хората, чалга е да кажеш на някого според теб какво е правилно и да се опиташ да му го наложиш. Попфолкът е музика. Масовата музика, която се слуша, е попфолк. Това никога не може да бъде изкоренено от българския нрав и българската емоция. Това е българинът", коментира попфолк изпълнителката.

След купона с Джокович: Камелия рязко вдигнала хонорара
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

След купона с Джокович: Камелия рязко вдигнала хонорара

Автор Ива Петрова

Камелия отбеляза още, че само в България има толкова остро разделение по въпроса за музиката. От първия ден на кариерата си тя се сблъсква с това противопоставяне. Тя смята, че тази ситуация е показател за по-дълбок социален проблем: "Нямаме емпатия. Не уважаваме вкусовете и предпочитанията на другите. Това е национален проблем и се предава на децата ни."

Камелия завърши с категоричния извод, че обществото ни има сериозни проблеми, а ако не се обединим, няма да можем да вървим напред по правилния път.