Автор
Антония Михайлова

Уроци по елегантност от Италия: 5 тайни за зашеметяващия стил на италианките

Италия е невероятна страна, наситена с лъчите на нежното слънце, ароматите на вкусни ястия и, разбира се, изкуството. Последната точка засяга не само произведенията на Микеланджело, Сандро Ботичели, Тициан и други изключителни художници, но и стила на местните жители. Особено на нежния пол. Защото италианките успяват да останат стилни и елегантни на всяка възраст.

Каква е тяхната тайна ли? Веднага ви разкриваме какво се крие зад сензационния италиански шик и неподражаем чар, пред които никой, ама наистина никой мъж не може да устои.

Бавно темпо

Италианките никога не бързат, те се наслаждават на всеки един миг, който делникът им поднася. Дори ако трябва да отскочат до супермаркета или детската градина, за да вземете детето си, местните дами са готови да прекарат няколко часа в избор на перфектния тоалет. В крайна сметка животът се състои не само от шумни празници, пътувания до райски кътчета и други запомнящи се събития, но и от ежедневни рутинни задачки. А как да се отнасяма към тях, зависи изцяло и единствено от нас. Така поне загатват хубавите италианки с тяхната лъчезарна и вдъхновяваща външност.

София Лорен
София Лорен

Перфектен грим

Обръщали ли сте някога внимание на грима на италианките? Докато пътувате из страната или например гледате филми на итаиански режисьори. Това е истинско изкуство! Впечатяваща очна линия, ярки сочни устни, акцент върху скулите.

Освен това местните жителки не се страхуват да се открояват от тълпата и да подчертават своята индивидуалност, независимо от възрастта. Чаровната Моника Белучи веднъж сподели в интервю, че баба ѝ винаги си слагала червено червило, преди да отиде на църква. Очарователно, нали!

Моника Белучи
Моника Белучи

Ярки цветове и щампи

Италианските жени обожават ярките и дълбоки нюанси не само в грима, но и в дрехите. Бордо, изумрудено, лимонено, прасковено, лазурно... Ето защо в гардероба на италианката трудно бихте намерили мрачни, черни и скучни цветове като черно или сиво например. И отново без значение дали става дума за младо момиче, или за зряла или възрастна дама.

Миуча Прада например - една от най-големите модни дизайнеркина Италия, казва: "Мразя клишетата и всичко обикновено. Виждам черна рокля и искам да я направя червена". Не се съмняваме, че тя далеч не е единствената италианка, която мисли по този начин.

Модел на Prada
Модел на Prada

Деликатна разголеност

Италианките знаят как да подчертаят своята сексуалност. Обърнете внимание на отново на все така великолепната Моника Белучи - в края на септември 2024 г. тя ще навърши 60 години и все още редовно се появява на публични места в доста разголени тоалети. И в същото време изглежда изключително привлекателна и елегантна, съвсем не вулгарна или нелепа.

И всичко това, защото в Италия възрастта не е пречка за демонстриране на женственост. И 20-годишните студентки, и 50-годишните жени, които отглеждат внуци, носят дълбоки деколтета и високи токчета, без да страдат от комплекси или глупави стереотипи.

7 урока за красиво стареене: триковете на елегантните френски жени след 50
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

7 урока за красиво стареене: триковете на елегантните френски жени след 50

Автор Веселина Петрова

Впечатляващи аксесоари

Бижутата са важна, може би дори централна част от италианския стил. Звънкащи обеци, масивни колиета, величествени диадеми, пръстени на всеки втори пръст... Италианките не се страхуват да прекаляват с аксесоарите. Водят се от мотото: "Колкото повече, толкова по-добре".

Спомнете си само рекламните кампании на легендарната модна къща Dolce&Gabbana. Те почти винаги представят момичета в цветни рокли с ярък грим и пръстени, обеци, златни гривни и други крещящи бижута. В реалния живот местните жени изглеждат приблизително по същия начин.