Автор
Елена Ангелова

Ето кои жени раждат момчета

Полът на бебето се влияе от много фактори: от характера на бъдещата майка до икономическата ситуация.

През всички времена жените са се измъчвали от въпроса: как да предскажат пола на нероденото си дете? Има ли ефикасни начини да разберем кои жени ще раждат момичета и кои ще станат майки на синове? Разглеждаме този въпрос заедно с парапсихолог.

Според науката

Има много теории за раждането на момичета и момчета. Официалната версия предлага разбиране на X и Y хромозомите и обръщане на внимание на момента на овулацията. За да се роди момче, освободената яйцеклетка трябва да срещне сперматозоид с Y хромозома.

В тялото на жената няма такава хромозома, така че се смята, че мъжкият пол на нероденото дете зависи изцяло от мъжа.

Сперматозоидите с Y хромозома са много по-бързи и по-леки от своите X двойници. Те живеят само два дни, така че ако родителите искат момче, тогава трябва да се опитат да заченат ден преди, ден след или в деня на овулацията.

Докато сперматозоидите с X хромозома, от които зависи раждането на момичета, са по-издръжливи, могат да живеят в тялото на жената до пет дни и могат да изчакат освобождаването на яйцеклетката или дори да я оплодят по-късно.

Науката също така предполага, че оргазмът на жената преди зачеването увеличава шансовете за раждане на момче: в този момент вагиналната среда се променя към алкална, което помага на спермата с Y хромозома, отговорна за раждането на момче, да се придвижи по-бързо към яйцеклетката.

Въпреки факта, че науката непрекъснато разкрива много тайни на Вселената, за съжаление все още не може надеждно да отговори на въпроса какъв пол дете ще се зачене и роди от конкретната жена. За да намерите отговора на този въпрос, можете да прибягвате до опит, вековни наблюдения и различни видове хипотези, които понякога се потвърждават и от науката.

Нордически, северен характер

Хората отдавна са забелязали, че жените със силен и енергичен характер са по-склонни да раждат момчета. Това може да се обясни с помощта на научните познания. В момента на зачеването и известно време след това всеки плод демонстрира наличието на женски полови органи, защото се влияе от хормоните на майката - по-специално от естрогена.

Картината започва да се променя под въздействието на тестостерона: колкото повече тестостерон има майката, толкова по-голяма е вероятността да износва момче. Тези народни вярвания се потвърждават и от факта, че мъжете харесват повече независимите жени, затова често те са по-обичани и е по-вероятно да имат момчета.

Ако една жена не е уверена в себе си и ясно демонстрира поведение, по-зависимо от мъжа във връзката, тогава тя най-вероятно ще има дъщеря.

Възстановете баланса

От енергийна гледна точка появата на момче се дължи на наличието на резерв от неизразходвана топлина и нежност в бъдещата майка, която тя спешно трябва да прехвърли на бебето си.

Ако една жена има енергиен дефицит, ако изпитва липса на нежност, тогава най-вероятно ще роди момиче, за да възстанови изгубения баланс и да даде на своята майка малко топлина, която очевидно ѝ липсва.

Всъщност природата много интелигентно разпределя момичетата и момчетата, така че всяка майка да получи това, от което се нуждае. В семействата, където се раждат момчета, жените са заобиколени от голямо внимание от страна съпрузите си.

Докато жените, които раждат момичета, изпитват някои проблеми в отношенията си със съпруга си, така че те се нуждаят от известно балансиране на женската енергия в дома си.

Между другото

Учените са установили, че в бурни времена, когато жените са изложени на стрес, по-често се раждат момичета. В 75 процента от случаите, ако бъдещата майка се изнерви, се раждат дъщери.

Любопитен е фактът, че експертите регистрираха подобно явление след терористичната атака от 11 септември 2001 г. срещу кулите в Ню Йорк и след падането на Берлинската стена.

А китайски учени са открили, че момичетата се раждат по-често от майки с ниско кръвно налягане. Те стигат до това заключение, след като са изследвали повече от 3 хиляди жени, станали майки през годините на проучването им.

Източник: theday.ru