Чудите се какво да сготвите за обяд, вечеря, следобедна закуска за децата? Няма как да сбъркате с този тарт с аспержи и прошуто!

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4-6

Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
1 опаковка Philadelphia Лайт 175 г
1-2 с.л. смес от подправки
40 г настъргано сирене Грюер
1 малка връзка аспержи
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
1 разбито яйце за намазване

За гарниране:
4-6 рохко сварени яйца
80 г прошуто
½ връзка босилек
Малка връзка рукола
сок от ½ лимон
2-3 с.л. зехтин

За микса от подправки:
1 ч.л. семена мак
1 ч.л. семена сусам
1 ч.л. чесън на гранули
1 ч.л. сушен лук
1 ч.л. сол

Приготовление:
1. Загрейте фурната до 220 градуса. Покрийте тава с хартия за печене и разстелете тестото.
2. С остър нож направете разрези по края, за да оформите борд. Намажете основата с равномерен пласт Philadelphia Лайт и поръсете със сместа от подправки. Покрийте с настърганото сирене и подредете аспержите. Полейте със зехтин и намажете борда с разбитото яйце. Поръсете със сол и черен пипер и печете 25-30 минути.
3. В купа сложете руколата и босилека. Добавете лимоновия сок и зехтина, посолете на вкус и разбъркайте.
4. Извадете тарта от фурната, охладете за кратко и отгоре разпределете салата. Подредете слайсовете прошуто и разрязаните на две яйца и поръсете с малко черен пипер.

(в материала има продуктово позициониране)