Чийзкейк с печено грозде? О, да! Страхотна комбинация на печено грозде и Philadelphia Оригинал:
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 8-10
Необходими продукти:
200 г овесени бисквити
2 с.л. настърган пармезан
100 г разтопено масло
280 г Philadelphia Оригинал
400 г сирене рикота
100 г сирене бри
150 г сирене Mascari или равни части маскарпоне и горгонзола
100 г сирене рокфор
4 жълтъка
125 г орехови ядки
500 г червено грозде
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
Приготовление:
1. В купа сложете смлените бисквити, настъргания пармезан и разтопеното масло и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
2. Прехвърлете в тава с падащо дъно и диаметър 20 сантиметра и притиснете добре, за да оформите стабилна основа за чийзкейка.
3. Охладете за 30 минути в хладилник, за да стегне маслото в сместа.
4. В купата на кухненски блендер сложете сиренето рикота, Philadelphia Оригинал, сиренето mascara, бри и половината от синьото сирене. Добавете жълтъците и разбийте до получаването на гладка смес.
5. Прехвърлете сместа в купа и прибавете останалото натрошено синьо сирене и нарязаните орехови ядки и разбъркайте внимателно с шпатула.
6. Излейте сместа върху бисквитената основа и печете 60-70 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна, докато кейка стане златист и краищата стегнат, а средата е все още мек.
7. Сложете гроздето в съд за печене и залейте с меда и зехтина. Поръсете с много прясно смлян черен пипер и печете 45 минути на 170 градуса.
8. Извадете чийзкейка и гроздето от фурната и оставете на стайна температура, докато се охладят.
9. Приберете в хладилник за 1 нощ.
10. Преди сервиране подредете гроздето върху чийзкейка и полейте с малко от сока от печенето.