Шоколад, шоколад и още шоколад. Днес ви представяме едно неустоимо изкушение, за всички любители на кафето и шоколада:

Време за приготвяне: 1 час
Време за охлаждане: 8 часа
Порции: 8-10

Необходими продукти за основата:
200 г бисквити Орео
115 г разтопено масло
½ ч.л. смляно кафе

За пълнежа:
400 г разтопен шоколад
1 ½ ч.л. смляно кафе
350 г Philadelphia Милка
350 г Philadelphia Оригинал
200 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. какао на прах
200 мл пълномаслена сметана

За ганаша с еспресо:
230 г шоколад
250 мл пълномаслена сметана
60 г меко масло
1 ч.л. смляно кафе

За гарниране:
Кафе на зърна
Настърган шоколад

Приготовление:
1. Към смлените бисквити добавете смляното кафе и разтопеното масло. Разбъркайте до получаването на еднородна смес и разстелете във форма с падащо дъно и диаметър 22 сантиметра. Притиснете добре и оставете в хладилник за 30 минути.
2. В голяма купа сложете Philadelphia Original и Philadelphia Milka и разбийте с миксер. Прибавете захарта, какаото и смляното кафе и разбийте отново.
3. Добавете ваниловият екстракт и сметаната и разбийте за 2 минути. Прибавете разтопеният шоколад и разбъркайте с шпатула.
4. Изсипете пълнежа върху охладената основа, загладете и приберете в хладилник за поне 6 часа.
5. Изсипете шоколада за ганаша в купа. В малка касерола налейте сметаната и я загрейте, без да кипва.
6. Излейте върху шоколада и разбъркайте добре, докато шоколада се разтопи напълно. Прибавете нарязаното на кубчета масло и смляното кафе, разбъркайте и оставете на стайна температура за около час, за да стегне леко.
7. Ползвайте около 2/3 от ганаша, за да залеете охладеният чийзкейк  и отгоре настържете малко шоколад. Приберете в хладилник за 30 минути.
8. Останалият ганаш прехвърлете в пош със звездовиден накрайник и оставете на стайна температура до момента на сервиране.
9. Гарнирайте чийзкейка с розички от останалия ганаш, шоколадови стърготини и зърна кафе.

(в материала има продуктово позициониране)