Автор
Теодор Муховски

На 63 години почина Кристофър Чиконе - по-малкият брат на Мадона

По-малкият брат на Мадона Кристофър Чиконе, почина на 63-годишна възраст, съобщи неговият публицист.

След тежка битка с рака, на 4 октомври смъртта застигна по-малкия брат на кралицата на музиката Мадона. Да си припомним, че на 24 септември тази година от същата коварна болест почина и мащехата им.

Кристофър Чиконе
Кристофър Чиконе

Кристофър работеше като дизайнер, художник и режисьор. Някога той беше най-близкият приятел на Мадона и започна кариерата си като неин асистент, стилист и артистичен директор.

Двамата израснаха заедно в Мичиган, като се учеха да танцуват един с друг.

След това Кристофър последва сестра си в Ню Йорк, където тя започна пътя си към световната слава.

Мадона
Мадона

Но когато Кристофър написа своя бестселър в „Ню Йорк Таймс“ за отношенията си с Мадона, това внесе раздор между двамата.

Братът нарече изпълнителката на хита Material Girl „момиче от средната класа, което разпространява историята, че се е приземило на Таймс Скуеър само с чифт балетни обувки и 35 долара“.

View post on Instagram
 

Той твърдеше, че това е „чиста митология и колкото повече напредва, толкова по-митологична става историята на живота ѝ“.

Подобно на другите си братя, Кристофър също се бореше със злоупотребата с алкохол и наркотици - и Мадона дори плати за част от рехабилитацията му. През 2003 г. тя го изостави като неин директор на турнетата си.

А 9 години по-късно, през 2012 г. отношенията му със сестрата му сякаш се оправиха.

„Поддържаме контакт помежду си, въпреки че не съм я виждал от много време. Отново сме като брат и сестра. Аз не работя за нея и така е по-добре.“

По това време Кристофър изрази чувство на гордост от сестра си, което се различаваше спрямо книгата му от 2008 г.

Тогава той каза: „Не бих могъл да се гордея повече с нея. Тя е сила, с която трябва да се съобразяваме. Има ли гласа на Барбра Стрейзънд? Не. Може ли да танцува като Марта Греъм? Вероятно не. Но комбинацията от нейните способности я направи велика и остави огромно наследство за нея, а чрез нея и за мен. Така че да, Бог да я благослови.“

Един от приятелите сподели, че Кристофър е „изключително талантлив човек с порочно чувство за хумор“.

През 2016 г. той се ожени за британската фризьорка Рей Тъкър.

През 2017 г. Кристофър даде ексклузивно интервю за The Sun и обвини поп кралицата, че го е включила в черния списък на Холивуд - и каза, че е можел да напише още една книга с разкази за това колко „ужасна“ е тя.

„Можех да напиша тази книга за това колко ужасяваща е или може да бъде тя, но не я написах. Просто търсех малко признание за работата, която съм свършил в продължение на 20 години с нея, че тя не се дължи само на един човек“.

В книгата си от 2008 г. Кристофър разказва как сестра му е властна, потна, капризна и най-вече злобна.

И двамата са все още под влиянието на смъртта на майка им през 1963 г., когато Мадона води Кристофър в Ню Йорк и го е наема на работа. Тогава тя го унижава, не му е плаща и, както той твърди, дори го представя като гей по телевизията.

Размишлявайки върху разправията, Кристофър казва: „Когато се върнах в Лос Анджелис, моите 500 познати изведнъж се оказаха четирима приятели.

„Тя беше доста влиятелна в Лос Анджелис. Аз работех в индустрията, правех музикални клипове и турнета и беше трудно да си намеря работа, ако не и невъзможно.“

В книгата си Кристофър пише жестоко и за сексуалните партньори на Мадона - актьорът Шон Пен бил „интензивен“, бившият личен треньор Карлос Леон - „дебел“, а британският режисьор Гай Ричи - „позьор“.

Той добавя: „Не съм разговарял с никого от тези хора и не искам да го правя. В тази книга няма нито една дума, която да не е вярна. Ако не беше така, щяха да ме съдят.“

Ето го новото гадже на Мадона: 37 години по-млад от нея футболист
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Ето го новото гадже на Мадона: 37 години по-млад от нея футболист

Автор Ива Петрова