Автор
Антония Михайлова

Мадона с грандиозен край на турнето си: Ще изнесе безплатно историческо шоу в Копакабана

Мадона ще изнесе безплатен грандиозен концерт на емблематичния плаж Копакабана в Рио. Въпреки че датата не е официално потвърдена от екипа на певицата, очаква се това да се случи на 4 май.

Концертът е крайната спирка на нейното турне Celebration, което започна през октомври миналата година и премина през серия от перипетии и изпитания за попзвездата заради нейни здравословни проблеми.

View post on Instagram
 

"Бразилия, идвам скоро", обеща Мадона във видео, публикувано в социалните мрежи от бразилската банка Itau - спонсор на събитието.

"Време е да се подготвим! На 4 май Кралицата на попа пристига в Рио де Жанейро за безплатно и историческо шоу на плажа Копакабана. Мадона завършва The Celebration Tour тук, в Чудния град, отбелязвайки 40 години на сцената с концерт, който се очаква да е най-големият в кариерата ѝ", гласи информация за концерта ѝ, който се появи и в Инстаграм профила на официалната туристическа служба на града - Visit Rio.

View post on Instagram
 

"Това ще бъде нейният най-голям концерт досега, един незабравим концерт на една от най-красивите сцени", се казва в прессъобщение, публикувано на уебсайта на американската сексикона.

65-годишната Мадона е пяла в Рио де Жанейро три пъти - през 1993, 2008 и 2012 г., но винаги досега достъпът до концертите ѝ е бил платен.

Мадона с огромен гаф на концерт: Направи странна забележка на инвалид
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

Мадона с огромен гаф на концерт: Направи странна забележка на инвалид

Автор Веселина Петрова

Да припомним обаче, че това не е първото безплатно шоу в Рио, което се прави, за да привлече милионна публика на плажа Копакабана. Изявата на "Ролинг Стоунс" през 2006 г., когато световноизвестният плаж побра 1.5 милион техни почитатели. Рекордът за безплатен рокконцерт - в която и да е точка на света - обаче счупи Род Стюърт, след като в навечерието на Новата 1994 година в Рио излязоха да го гледат 4.2 милиона зрители.

С турнето си Celebration Мадона отбелязва 40 години кариера на сценична. То започна с няколко месеца закъснение от предвиденото заради здравословни проблеми на звездата, а някои американски дати бяха изцяло отменени, тъй като екипът на певицата така и не успя да постигне ново споразумение с мениджмънта на залите.

View post on Instagram
 

Това ще бъде единственият безплатен концерт на Мадона в рамките на турнето ѝ, с който тя ще благодари на бразилските ѝ фенове, се посочва в прессъобщението.

Обявеният до момента финал на обиколката бе в Мексико на 24 април.