Автор
Ева Лъчезарова

Тайните на красивата кожа през всеки сезон

Грижата за красотата е непрекъснат процес, който не зависи само от сезона или възрастта. Без значение дали е лято или зима, кожата ни е изложена на агресивното влияние на околната среда - силен студен вятър, жарко слънце и солената морска вода, от UV лъчите и замърсяването на въздуха, недостатъчния сън и небалансираното хранене. Тези фактори могат да доведат до преждевременно стареене, появата на бръчки, пигментни петна и загуба на еластичност. В следващите редове ще ви дадем няколко съвета за поддържане здравето и красотата на кожата, които ще ви помогнат да я съхраните максимално дълго.

Основни стъпки при грижата за кожата

- Хигиена и хидратация: Редовното почистване и овлажняване на кожата е от съществено значение за нейното здраве. Почистването премахва замърсяванията, излишния себум и мъртвите клетки, докато хидратацията поддържа кожната бариера и предпазва от сухота и раздразнения.

- Слънцезащита: Защитата от вредните UV лъчи е важна през цялата година, не само през лятото. UV лъчите проникват дори през прозорците, така че дори да стоите през по-голямата част от деня на закрито, също имате нужда от подходяща слънцезащита. UV лъчите причиняват преждевременно стареене и увреждане на кожата. Затова препоръката е да използвате слънцезащитен крем с подходящ SPF фактор на ежедневна база.

- Балансирано хранене: Това, което ядем, има пряко влияние върху здравето и красотата на кожата ни. Правилното хранене осигурява на кожата необходимите витамини, минерали и антиоксиданти за оптимално функциониране и регенерация.

Ето и няколко практични съвета за балансирано хранене- Наблегнете на цветните зеленчуци и плодове: Колкото по-цветна е чинията ви, толкова повече антиоксиданти приемате, но най-вече когато говорим за консумация на зеленчуци, които не са преминали през термична обработка. Наричат антиоксидантите „ловци на радикали“. Те могат да попречат на преждевременното стареене на кожата. Изключително силен антиоксидант, който можем да си набавим лесно е витамин С. Ако редовно в диетата ви присъстват броколи, спанак, моркови и червени чушки ще успявате да си набавите и достатъчно витамин А, който има силно влияние върху състоянието на кожата – не случайно е част от състава на много козметични продукти.

- Не пропускайте протеините: Включвайте източник на протеин във всяко основно хранене. Двата основни структурни елемента на кожата са протеините колаген и еластин. Консумирането на повече протеини помага за укрепване и подмладяване на кожата, тъй като аминокиселините поддържат твърдостта и еластичността ѝ. - Ограничете преработените храни: Те често са бедни на полезни хранителни вещества и богати на захари, а повишеният им прием може да повлияе негативно на кожата.- Консумирайте пълнозърнести храни: Освен че по този начин ще приемате фибри и баластни вещества, така можете да си набавите и ценни микроелементи. Например суровите овесени ядки са добър източник на микроелемента цинк, а приемът му стимулира деленето на клетките и регенерацията на кожата, освен това подпомага поддържането на здрави нокти и в някои случаи би могъл да да намали косопада.

Прием на подходяща колагенова хранителна добавкаДопелхерц® систем Колаген Beauty предлага решение за поддържане на красотата и здравето на кожата отвътре.

Продуктът съдържа висока доза колаген под формата на хидролизирани колагенови пептиди с ниска молекулна маса, които при прием стимулират естественото производство на колаген в кожните клетки. Допълнен е с екстракт от асай бери, богат на антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата.

Всяка доза съдържа и витамини А, С, Е, както и цинк, биотин и мед, допринасят за поддържането на кожата, за равномерния тен, защитават клетките от оксидативен стрес и подпомагат синтеза на колаген.

Необходимостта от допълнителен прием на колаген се обуславя от няколко фактора. Първо, естественото производство на колаген в организма намалява с около 1% годишно след 20-годишна възраст. Второ, съвременният начин на живот, включващ излагане на UV радиация, замърсяване и стрес, ускорява разграждането на колагена. Трето, диетата на много хора не осигурява достатъчно полезни съставки, необходими за синтеза на колаген. Допълнителният прием на колагенови пептиди може да подпомогне естествените процеси в организма, да подобри хидратацията и еластичността на кожата и да забави появата на видими признаци на стареене.

Допелхерц® систем Колаген Beauty се отличава с удобна за употреба течна форма с приятен вкус на личи и пъпеш. Продуктът е изключително подходящ за хора с динамичен начин на живот, не изисква специални условия за съхранение и може да се приема директно, без нужда от вода. Опаковката е напълно рециклируема, което подчертава ангажимента на марката към опазване на околната среда. С немското си качество и научно обоснован състав, Допелхерц® систем Колаген Beauty предлага цялостно решение за грижа за кожата отвътре, допринасяйки за нейната красота, младост и здраве.

Красотата и здравето на кожата са резултат от комплексни грижи и здравословен начин на живот. Независимо от сезона или възрастта, ключът към сияйна кожа се крие в балансираната комбинация от правилна хигиена, адекватна хидратация, слънцезащита и пълноценно хранене.

Важно е да помним, че грижата за кожата е непрекъснат процес, изискващ постоянство и внимание към детайлите. С напредването на възрастта и намаляването на естественото производство на колаген, допълнителната подкрепа става все по-важна. Продукти като Допелхерц® систем Колаген Beauty предлагат иновативно решение за поддържане на красотата отвътре, допълвайки ежедневната грижа за кожата.