Автор
Кристина Кирова

Здравей, Биг Брадър: Не са килограмите, ориентацията или джуките - ние си го отгледахме това

И като се отвори кутията на Пандора, а от нея какво излезе..."Оле"..."Мале"..."Топ"! "Биг Брадър" се завърна, въпреки че след първите визитки снощи, някак си ми се стори, че можеше да си почине и още. Да кажем, докато не се навършат 10 години от последния сезон. Лично мнение, може би като всяко ново нещо, първоначално трябва да го отречем, след това естествено да го приемем. А що не и да го заобичаме. Но засега търпението ми стигна до третата визитка. За щастие, никой не е длъжен да приеме "Биг Брадър", но пък мнозина го правим и може би това е целият проблем.

След един бърз поглед върху снощния епизод, положението е по-скоро "толкова много имам да кажа, че най-добре нищо да не казвам, по-лесно е", но...ето ни тук. Оле! Мале!

View post on Instagram
 

Да уточним - не е до нечий килограми, джуки, лош вкус, нетрадиционна ориентация или каквато и да е друга щуротия за привличане на внимание. Или пък клиенти, пардон - последователи. До нас е. Ние сме си го отгледали това. Отглеждаме шампиони, писатели, музиканти, юристи, лекари, нормални хора, но отглеждаме и това. Радваме му се, гледаме го, обсъждаме го, цъкаме му с език, обаче то се разраства и другите искат да приличат на "това"-то. И друго, по-нормално, по-стойностно и по-красиво може да имаме, но то не е интересно. Обичаме да гледаме жени, които дори не можем да различим една от друга, с тъжни мечти, мъже, които се хвалят с раздаване на шамари и най-новите им играчки. Интересни са ни хора, които очевидно имат нужда от професионална психологическа помощ, все пак зад всички тези корекции, неадекватност и душевни кючеци стоят някакви травми. Не можете да ме убедите в обратното.

Да се гордееш с колко души си преспал, без значение от кой пол си, не би следвало да е адекватно. Може би е по-добре да заявиш направо, че страдаш от "срамна" болест. Същото е. Да се гордееш, че са ти изсмукали мазнините от някои части на тялото, за да ги концентрират в задника ти - нужно ли е да казвам? Да се гордееш, че си си направил отливка на най-милото и я продаваш, за да може хората да се задоволяват с нея - абе, не е за хвалба. Да заявиш, че си известна, но неизвестно с какво... Шашава работа. Но пък батките с дълбока душевност са много трогателни.

View post on Instagram
 

Просто гледаш и веднага си казваш "тези продуценти са искали да предизвикат скандал" и много си личи. Поне да беше малко по-завоалирано това намерение. Личи си колко сме лесни, с колко малко може да ни грабнат вниманието. Много кофти оценка, добър повод за размисъл.

Истината е, че на първо четене, персонажите (да не си правим илюзии, всеки ще си влезе в ролята, отредена му от екипа на предаването, без дори да подозира) са различни, но има една плашеща тенденция. Всички се хвалят изцяло и изключително с интимните си "постижения". Дори и тези, които се заявяват против платената любов. А след това се появяват буквално голи, дори без намек за минимална естетика. Пак казвам, проблемът не е в килограмите, в душата е.

Биг Брадър, не казваме, че си виновен за тъжната съдба на поколение, две или три, отгледани в много кофти действителност и явно без шанс за поправка, но пък можеш да не ни вреш най-лошото в очите. И моля те, по-леко с детските игри, след които някой ще трябва да е домашен любимец на другите. Вярно е, че хората, за да са "на телевизора" правят какво ли не, но имай милост.

View post on Instagram