Автор
Теодор Муховски

Младата майка на Джъстин Бийбър несъзнателно го е изпратила в лапите на Пи Диди

Когато през 2008 г. Джъстин Бийбър подписва първия си звукозаписен договор с лейбъла на Ъшър, майка му Пати Малет не се съмнява, че той ще стане звезда.

49-годишната Пати е в основата на ранния успех на сина си - придружава го при първото му пътуване до Атланта, за да се срещне с музикалния предприемач Скутър Браун, и качва видеоклипове на Джъстин, в които той пее кавър версии на известни песни в YouTube, където талантът му е забелязан за първи път.

Джъстин Бийбър и майка му Пати Малет
Джъстин Бийбър и майка му Пати Малет

Именно Пати, която ражда сина си в дом за майки тийнейджърки, е отговорна за подписването на юридическите документи на Джъстин, когато кариерата му се разраства и признава, че задачата е била „трудна“.

Внезапното включване в големите звукозаписни компании и агентите за таланти би било зашеметяваща задача за всеки, но може да се каже, че Пати е била уязвима, след като е преодоляла много трудното си минало – изнасилвания, дрога, опит за самоубийство.

След години на борба не е чудно, че внезапното издигане на Джъстин до върха на славата им се струва като очаквана награда от съдбата.

Наивността изиграва ключова роля по пътя на Джъстин към вихрения живот на славата, правейки го потенциално уязвим за някои от най-опасните и хищни звезди в индустрията.

Само година, след като подписва договор с Island Records, 15-годишният Бийбър прекарва 48-часов период с обвинения Пи Диди, привидно без надзор, в дома на рапъра, където двамата „полудяват“.

Шон Диди Комбс вече е обвинен в множество престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и изнудване, като 120 предполагаеми жертви вече са оплакали, а отношенията на рапъра с Ъшър и Бийбър са подложени на нов контрол след обвиненията му. Въпреки това, Комбс отрича твърденията.

Джъстин Бийбър, Рийд, Ъшър
Джъстин Бийбър, Рийд, Ъшър

Самият Бийбър, заедно със съпругата си Хейли, се казва, че се чувства „отвратен“ от обвиненията срещу Диди и не иска да има нищо общо с това.

Източници, близки до Джъстин, заявяват пред Daily Mail, че „не е трябвало да му се позволява да се забавлява с Диди или с някой друг, когато е бил тийнейджър“.

Те твърдят, че той е бил „хвърлен на вълците“ от майка си и до голяма степен от баща си Джеръми Бийбър, с когото тя се разделя няколко месеца след раждането на Джъстин.

Няма доказателства, които да сочат, че родителите на Бийбър, Ъшър или Рийд са знаели за предполагаемата престъпна дейност на Диди по онова време.

Но самата Пати е била все още млада - и е родила единствения си син само на 18 години.

Пати е родена на 2 април 1975 г., Малет е израснала в Стратфорд, Онтарио, дъщеря на Майкъл и Даяна.

View post on Instagram
 

Но още преди да се роди, семейството е сполетяно от трагедия - сестра ѝ Сали умира, блъсната от кола, когато е на пет години, докато майка им е бременна с Пати.

След като баща ѝ, който е алкохолик, я напуска, когато е на две години, Пати преживява години на сексуално насилие, като отговорни за това са дядото на приятеля ѝ и мъжът, който я гледа.

В мемоарите си „Никъде, освен нагоре: Пати твърди, че за първи път е била малтретирана на тригодишна възраст и това продължило докато навърши 14.

В книгата си Пати пише: „Бях насилвана сексуално толкова много пъти, че с годините започнах да го чувствам като нещо нормално.

„Това е странен брак - да знаеш, че нещо не е наред, но в същото време да го намираш за познато и обичайно“.

View post on Instagram
 

Като тийнейджърка посяга към наркотиците и алкохола като балсам за преживяната болка и се издържа с продажба на трева и цигари.

„Започнах да пия алкохол и да пуша трева, когато бях на 14 години. Имаше доста партита и на всяко от тях присъстваше някакъв вид затормозяващо съзнанието вещество“, пише тя в мемоарите си.

„Пиенето и дрогата от забавление се превърнаха в средство за самолечение. Не можех да изкарам нито един час в училище или празник със семейството си, без да съм дрогирана или пияна. Когато станах на шестнадесет години, не можех да функционирам, без да се притъпя по някакъв начин“.

На 15-годишна възраст тя е изнасилена от момче на нейната възраст, с което се запознава на парти, малко преди да се събере с бащата на Джъстин - Джереми - четиригодишна връзка, за която признава, че е била „обречена от самото начало“.

На 16-годишна възраст той вече посещава сбирки на Анонимни алкохолици, но му е трудно да се придържа към програмата от 12 стъпки и когато е пиян, изпада в ярост и я обвинява в изневяра.

„По-голямата част от четиригодишната ни връзка бе нездравословна, задушена от игри на ума и изкривена от несигурност“ - спомня си тя.

На 16-годишна възраст отношенията на Пати с майка ѝ се влошават сериозно и тя се изнася от дома си, за да живее с трима приятели мъже - и прекарва времето си предимно в пиянство или спане и рядко ходи на училище.

„Работех странна работа, за да имам пари за наем и да подхранвам навика си към наркотиците“ - спомня си Пати.

Спомня си също, че се е борила с пристъпи на тревожност и депресия, като пише за „неуправляемата тежест на паниката“, която е изпитвала понякога.

На 17-годишна възраст тя се опитва да отнеме живота си, като влиза в насрещното платно на камион след поредната кавга с Джереми, който я заплашва, че ще разкрие най-тъмните ѝ тайни.

„В този момент чувах само заплаха, която ме пронизваше най-дълбоко. Усещах само мрак. Чиста, пълна тъмнина“, казва тя.

За щастие, шофьорът отклонява и животът ѝ е спасен, въпреки че е приета в психиатричното отделение на болницата в Стратфорд, където за първи път открива вярата си в Бога.

След като напуска болницата, тя прави всичко възможно да се отдалечи от стария си вреден начин на живот, но я очаква нова шок.

На рутинен преглед при гинеколог Пати открива, че е бременна с детето на Джереми.

Майка ѝ заявява, че е приключила с отглеждането на деца и Пати е принудена да напусне дома си окончателно.

На 1 март 1994 г., само един месец преди да навърши 19 години, Малетт ражда Джъстин, единствения си син, докато живее в дом за майки тийнейджърки - център „Бетезда“ на Армията на спасението в Лондон, Онтарио.

В деня, в който се ражда синът му, Джереми е в окръжния затвор заради сбиване - и остава там през първите 11 дни от живота на Джъстин.

Като малко момче Джъстин израства в непосредствена близост до майка си, като живеят заедно в малки апартаменти.

„Получавах майчински помощи, канадския еквивалент на социалната помощ, докато успея да издържам Джъстин и себе си на пълен работен ден. Не печелех много повече от девет или десет хиляди долара годишно, което включваше работа на непълно работно време и социални помощи. Джъстин и аз нямахме много. Беше ми трудно да купувам памперси и мляко, но успявах да се справя. Колкото и да бяхме бедни, на сина ми никога не му липсваше нищо“, спомня си тя.

Джереми ту влиза, ту излиза от живота на сина им и Пати настоява, че противно на някои сведения, той не се е появил отново, когато Джъстин е станал известен.

Днес Джереми е напълно различен човек от този, който беше, когато Джъстин беше бебе - казва тя. „Той се е променил в много отношения към по-добро. Първият му приоритет е да бъде баща. Това личи от начина, по който е пълноценен родител на двете си по-малки деца (от друга връзка) и на Джъстин. Гордея се с това какъв страхотен баща е станал“.

В книгата си тя казва: „Вярвах в Джъстин с цялото си сърце и се вълнувах от новото му бъдеще. Знаех без съмнение колко е талантлив и колко много иска точно това.“

И докато подписва документите му, тя разкрива, че се е „страхувала“, че решенията ѝ ще го „вкарат в пътя на нездравословните, дългосрочни връзки“ - думи, които сега стават натрапчиви, след като се появяват обвиненията около Пи Диди.

Пати пише: „Нещата с Джъстин се развиваха толкова бързо и мащабно. Бях отговорна за подписването на договори, които можеха да повлияят на голяма част от живота на Джъстин.

„Всеки ден ми се представяха множество страници с юридически жаргон и въпреки че имах адвокат, който ми помагаше да преминавам през всеки параграф, това все пак беше трудна задача.

View post on Instagram
 

„В края на краищата аз бях майката на Джъстин. Бях отговорна за всички документи, които подписвах, или за всяка сделка, която разрешавах... Страхувах се да не допусна грешка. Какво щеше стане, ако подпиша нещо, което да насочи Джъстин в грешна посока или да го вкара в нездравословни, дългосрочни връзки?“ – признава Пати. И продължава:

„Но не можех да позволя на тези въпроси и страхове да усложнят нещата. Бог не би ме поставил в тази ситуация, за да се проваля. Започнах да следвам инстинктите си. Сигурна съм, че по пътя си съм допускала грешки, но кой родител не е правил това?“.

Без да подозира, подписът на Пати задейства верига от събития, които в крайна сметка водят Бийбър до неговия дългогодишен ментор Пи Диди.

Ъшър довежда Бийбър на музикалния магнат Ел Ей Рийд като „подарък“, когато той е симпатично 14-годишно момче - пише музикалният магнат Ел Ей Рийд в мемоарите си през 2016 г.

Една година след подписването на договора с Island Records от Рийд, 15-годишният Бийбър прекарва прословутият 48-часов период с Диди, привидно без надзор, в дома на рапъра, където двамата се „побъркват напълно“.

Във видеоклип, заснет по това време и споделен в YouTube от Бийбър, Диди, тогава 40-годишен, се обръща към камерата и казва: „Той има на разположение 48 часа с мен, къде се мотаем и какво правим, не можем да разкрием. Но това определено е мечтата на едно 15-годишно дете. Ще се побъркаме напълно.“

Рийд се среща за първи път с Пъф Деди (Пи Диди), както е известен тогава, докато си търси нов A&R човек, и е толкова „поразен“ от творческите му способности, че го представя на Клайв Дейвис и му осигурява аванс, звукозаписно студио и всичко необходимо за създаването на Bad Boy Records.

Пи Диди
Пи Диди

Когато Рийд - който е съден за сексуално посегателство и тормоз от бивш колега - подписва договор с Ъшър като тийнейджър, той го изпраща да бъде наставляван от Диди за една година, когато е на 14 години.

Usher изиграва огромна роля за стартирането на кариерата на Джъстин. Въпреки че отношенията им винаги са били разглеждани като професионални, през 2016 г. певецът разкрива, че се чувства като ментор, а Джъстин е по-скоро като семейство за него.

Джъстин бързо се включва в екипа на Caught Up, в който участва Пи Диди, който също се превръща в негов ментор.

Въпреки че баща му Джеръми отсъства през по-голямата част от детството му, през последните години той възобновява връзката си със сина си.

През 2015 г. Бийбър споделя пред Billboard, че отношенията му с майка му са „доста несъществуващи“, като добавя: „Бях дистанциран, защото се срамувах. Никога не съм искал майка ми да се разочарова от мен, а знаех, че е така. Прекарахме известно време, без да си говорим.“

През 2016 г. Бийбър разкрива, че сега е „много по-близък с баща си, отколкото с майка си“.

Въпреки това Пати, която сега е на 49 години, често публикува в Instagram възторжени послания за сина си, както и сладки снимки на двамата заедно.

На профилната ѝ снимка дори е прегърната с Джъстин, докато прекарва коледния период с Джъстин и съпругата му Хейли.

View post on Instagram
 

През март тя пише в публикация в Инстаграм за 30-ия рожден ден на Джъстин: „30 ГОДИНИ! Точно така. Честит рожден ден, Джъстин. Няма да лъжа, че тази седмица си поплаках хубаво, като разглеждах снимки, за да си припомням миналото“.

View post on Instagram
 

„Времето минава толкова бързо. Беше невероятно да те видя как се превръщаш в човека, който си днес. За мен е голяма чест да бъда твоя майка. Обичам те повече, отколкото предполагаш. Нямам търпение да видя великите неща, които Бог е планирал за теб занапред. Още нищо не си видял!

След ареста на Диди се засилват опасенията за психичното здраве на Бийбър.

Комбс не се признава за виновен по повдигнатите му обвинения и не е пуснат под гаранция, въпреки искането на правния му екип да бъде освободен срещу 50 милиона долара и да бъде под електронно наблюдение.

Наскоро се появи видеоклип, на който 54-годишният Диди и 30-годишният Джъстин са заедно в предаването Jimmy Kimmel Live! когато певецът е само на 16 години.

По време на интервюто двойката размишлява за приятелството, което ги свързва по онова време, но един коментар се откроява повече от другите.

Когато водещият Джими пита как са станали приятели, Диди отговаря: „Мисля, че станахме приятели по странен начин. Той е едно от най-страхотните деца, които можеш да познаваш.“

Източник заяви, че Джъстин „сега е на тежко психическо място“, тъй като се бори да се справи с обвиненията срещу Диди.

Журналист: Бионсе има повече кръв по ръцете си от Пи Диди
НОВИНИ
Автор Ива Петрова

Журналист: Бионсе има повече кръв по ръцете си от Пи Диди

Автор Ива Петрова