Автор
Ева Григорова

Тъмната страна на славата и истинските чудовища: Шокиращи теории за Бионсе и Джей Зи след ареста на Пи Диди

Арестът на рапъра Пи Диди разкри тъмната страна на световната музикална индустрия, карайки ни да преосмислим всичко, което се е случвало в Холивуд от 2000-те години насам.

Джей-Зи и Бионсе се смятат за негласните Крал и Кралица на Холивуд, притежаващи многомилионно състояние, бизнес империя и огромно влияние в индустрията. Но след ареста на рапъра Пи Диди, с когото звездната двойка е общувала близко и е водила бизнес, се разкри ужасяващата истина за това как Джей Зи и Бионсе всъщност са достигнали върха на "холивудския Олимп".

Оглавяват ли таен орден на илюминатите, който управлява цялата музикална индустрия? Колко конкуренти е трябвало да "премахнат", за да разчистят пътя си към успеха? Кои от знаменитостите са били на тяхна страна, а кои, напротив, са се опитвали да им се противопоставят и да намекнат на обществеността какво всъщност се случва в Холивуд? Проучихме всички теории, които се появиха в социалните мрежи на вълната на скандала с Пи Диди и сме готови да ви ги разкажем.

В какво обвиняват Бионсе и Джей Зи след на ареста на Пи Диди:

Теория №1. Джей Зи и Бионсе са "продали душите си на дявола", свързвайки се с ордена на илюминатите


Тази теория не е нова, но именно след ареста на Пи Диди тя получи нов тласък на популярност. Стремителният възход в кариерата на Бионсе дълго време не даваше покой на конспираторите, поради което те започнаха да подозират, че за нейния успех е отговорен някакъв външен "ускорител". А именно - орденът на илюминатите, който уж управлява света чрез тайни връзки във всички сфери на влияние, включително музикалната.

Като доказателства, че Бионсе се е свързала с него (а по-късно дори може би го е оглавила), обикновено посочват нейния видеоклип към песента Crazy in Love, в който тя изпълнява сатанински ритуал и продава душата си на дявола за слава, както и специален жест, който певицата показа по време на изпълнението си на SuperBowl, сгъвайки ръцете си във формата на триъгълник - символ на илюминатите. Разбира се, според конспиролозите, Джей Зи е член на същата тайна организация и техният общ зашеметяващ успех е нагледно доказателство за това.

Теория №2. Джей Зи и Бионсе са замесени в смъртта на свои конкуренти, които са заемали първите места в музикалните класации

Ако приемем за вярно, че Бионсе и Джей Зи са част от могъщия орден на илюминатите, вече не изглежда толкова изненадващо, че те могат да "премахват" хора, които им пречат. Освен това, за това разказваше изпълнителят J. Cole в своя трак She knows, излязъл още през 2013 година. В него има такива редове: "Почивай в мир, Алия" (това е бившата приятелка на Джей Зи и пряка конкурентка на Бионсе в музиката в началото на 2000-те, която загина в самолетна катастрофа), "Почивай в мир, Лефт Ай" (това е още една многообещаваща млада певица, чийто живот бе отнет от автомобилна катастрофа), "Майкъл Джексън, ще се видим, когато умра" (смъртта на "Краля на поп музиката", както помним, също беше внезапна и странна). И накрая, след изброяването на загиналите музиканти, J. Cole няколко пъти повтаря "Тя знае" (в оригинал She knows), което може да се тълкува поне по два начина.

Истинското име на Джей Зи е Shawn, а фамилията на Бийонсе е Knowles. Ако ги обединим, ще се получи словосъчетание, много подобно на "She knows". И, разбира се, в реда "Тя знае" на изпълнителя J. Cole може да се съдържа и намек за това, че зад всички ужасни смъртни слчуаи на споменатите музиканти стои Бионсе. Все още не вярвате? Тогава ето ви още едно "интересно съвпадение": смъртта на Алия, Лефт Ай и Майкъл Джексън не само бяха неочаквани трагедии, но и се случиха на една и съща дата - съответно на 25 април, 25 юни и 25 август. И какво е това, зловеща "магия на числата" или резултат от внимателно планиране?

Теория №3. Рапърите Еминем и 50 сент в продължение на дълги години говореха за престъпленията на Пи Диди и приятелите му (но това не се възприемаше сериозно)

J. Cole не е единственият рапър, влязъл в конфликт с Пи Диди и компанията му, който е разказвал за убийствата, в които те може да са замесени. Еминем и 50 сент години наред говореха за това в своите тракове почти директно. Така, още през далечната 2006 г., 50 сент рапираше: "Кой стреля по Биги Смолс? Няма да ги хванем, те ще ни избият всичките. Пъфи (един от псевдонимите на Пи Диди) знае кой е стрелял... Това означава ли, че няма да ме поканят на "белите партита"? Майната им". Дванадесет години по-късно, в трака Killshot, Еминем свърза убийството на още един известен изпълнител, Тупак, със същия човек: "Келс, в деня, когато пуснеш хит, Диди ще признае, че е поръчал убийството на Тупак".

А в композицията Fuel Еминем отиде още по-далеч, разкривайки и други престъпления на Пи Диди чрез виртуозна игра на думи: "Wait, he didn't just spell the word "rapper" and leave out a P, did he?", което се превежда като "Чакай, той не просто написа думата "рапър" без една буква "p", нали?". Всъщност, за да разберем двойния смисъл на фразата, трябва да се върнем към оригинала. Ако от думата "rapper" ("рапър") махнем едно "p", ще се получи "raper", което вече означава "изнасилвач". А какво общо има Пи Диди? Гледаме края на фразата: последните две думи "did he" при бързо произнасяне се сливат в една, като "h" сякаш се "изяжда". Какво се получава? Правилно, "Диди".

Теория №4. Певиците Адел и Лизо толкова се страхували от Бионсе, че ѝ посветили победите си на GrammyНо не всички са толкова смели в музикалната индустрия. Много изпълнители подозираха какво Пи Диди, Бионсе и Джей Зи правят с тези, които им пречат или започват да застрашават популярността им, затова се стараеха да се държат по-скромно, а понякога дори омаловажаваха себе си и постиженията си. Например, когато през 2017 г. на наградите Grammy певицата Адел се качваше на сцената за статуетката, на лицето ѝ се четеше неподправен страх. Видимо нервна, тя каза тогава в микрофона: "Не мога да приема тази награда, но съм много трогната и благодарна. Моят живот и моята мечта е Бионсе и най-добрият албум за мен е Lemonade, той е великолепен и прекрасно замислен. Той е красив и в него се усеща душа, всички видяхме друга твоя страна и я ценим". След това, гледайки към Бионсе, тя произнесе със сълзи на очи: "Ти си нашата светлина" и счупи статуетката си на две.

През 2023 г. изпълнителката Лизо също посвети по-голямата част от благодарствената си реч на Grammy не на родителите си или на хората, които са я придружавали по пътя към успеха, а на Бионсе. "Ти промени живота ми", призна тя от сцената на съпругата на Джей Зи. "Искам хората да доловят в моята музика това, което ти ме накара да почувствам. Ти определено си артистът на целия ни живот". Единственото логично обяснение, според потребителите в социалните мрежи, за такъв тип поведение е страх за живота си. Казано по-просто, Адел и Лизо са постъпили така, за да не ги възприема Бионсе като свои конкурентки.