Ако искате да изненадате любимите си хора с нещо вкусно и разкошно, ние ви предлагаме тези неустоими гофрети.Необходими продукти:
За белгийските гофрети
• 150 г захар
• 400 г бяло брашно
• 1 с.л. ванилова захар
• 1 с.л. бакпулвер
• 1 ч.л. сол
• 3 яйца
• 350 мл прясно мляко
• 200 г разтопено масло
За топинга
• 100 г захар
• 50 г шамфъстък
• 20 г масло
• щипка морска сол
• 4 пресни смокини
• 250 г Castello Whipped Dip Натурален
• 2 с.л. мед
Приготовление:
1. В голяма купа смесете захарта, брашното, ваниловата захар, бакпулвера и солта.
2. Разделете жълтъците и белтъците. Добавете жълтъците и млякото към сухите съставки и разбийте всичко заедно. Постепенно прибавете разтопеното масло, като продължавате да разбърквате.
3. В друга купа разбийте белтъците на пухкав сняг, след което внимателно ги добавете към сместа за гофрети.
4. Изпечете гофретите в гофретник, докато станат златисти.
5. За топинга първо разтопете в тиган захарта, докато се карамелизира, след което добавете шамфъстъка. Бъркайте непрекъснато и едновременно с това добавете маслото. 6. Изсипете карамелизираните ядки върху тава за печене, поръсете с морска сол и оставете да изстинат. След като се охладят, нарежете карамелизирания шам фъстък на едри парчета.
7. Нарежете смокините на четвъртинки.
8. Поднесете топлите гофрети украсени с топка Castello Whipped Dip Натурален. Отгоре наредете пресни смокини и поръсете с хрупкав карамелизиран шам фъстък. Завършете с мед за допълнителна сладост.