Една чудесна вечеря започва с чудесно меню, а какво по-хубаво от това да започнете събирането си с нашата рецепта за кростини с хаварти и ягоди? Вижте как да си ги приготвите!
Съставки:
1 багета
Хаварти Castello® Aged, 200 г
масло / зехтин
12 зрели ягоди, разрязани наполовина
балсамова глазура, за поръсване
Приготовление:
1. Загрейте предварително фурната до 200°С. Нарежете багетата на 24 кръгчета с размери 1 см и ги поставете върху тава за печене. Напръскайте леко с масло или зехтин и печете за 15 минути, като обърнете веднъж, и отново напръскайте. Печете, докато станат златистокафяви и хрупкави, след което поставете върху решетка, за да се охладят.
2. Разрежете блокчето хаварти Castello® наполовина по ширина и нарежете всяка половина на 12 равни филийки. Така ще получите общо 24 парчета.
3. Върху всяка кростина сложете парче Хаварти, половин ягода и капка балсамова глазура. Сервирайте веднага.
От 2011 г. Castello произвежда сиренето Havarti по автентична рецепта от 1952 г. Havarti е традиционен вид датско сирене. То е толкова уникално, че дори има официален статут на защитено географско указание (ЗГУ) на ЕС. Това означава, че само сирена, произведени в Дания при спазване на всички специфични производствени техники, могат да си спечелят името Havarti.