Коледа е свързана с развлечения - да прекарате качествено време с хората, които обичате. А вкусната и красива дъска със сирена ще осигури на гостите ви перфектното преживяване преди или след вечеря, изпълнена с разнообразния спектър от вкусове, форми и пълнежи, които предлагат сирената Castello®.
Необходими продукти:
1 бр. зрял чедър Castello®
1 бр. бри Castello® Creamy white
1 бр. меко синьо сирене Castello® Creamy blue
1 бр. крем сирене Castello® Ананас и бадем
бадеми с мед
червени боровинки
портокалов мармалад
крекери (комбинация от тъмни, солени и класически бели крекери)
пресни смокини
прясна мащерка или розмарин
Приготовление:
1. Започнете, като подредите сирената на дъската от най-мекото към най-силното в посока на часовниковата стрелка. Дегустацията в тази последователност ще позволи на небцето на гостите да оцени напълно фините вкусове на всяко сирене, преди да премине към по-интензивен сорт.
2. Изберете умерени размери на порциите, за да избегнете претрупване на дъската и претоварване на гостите. Нарежете сирената в различни формати: малки кубчета, резени и клинове. Сервирайте някои сирена като големи клинове и не забравяйте да включите ножове за сирене.
3. Поставете крекери свободно до сирената и запълнете пространствата на дъската с купички със смокини, боровинки и бадеми, за предпочитане съчетани с дъската. Сервирайте мармаладите в малки стъклени бурканчета. Завършете дъската със стръкче розмарин.
4. Разположете събраните дегустационни хапки около дъската в малки чинии като отправна точка за гостите.