Потопете се в момент на възхитителни вкусове с нашето плато от екзотични плодове с крекери и кокосово крема сирене с лайм. Тропическото крем сирене заема централно място, като ви изненадва с карибския си вкус и неустоима кремообразност. Поднесено и заобиколено от екзотични плодове, хрупкави ядки, сладък кокос и хрупкави крекери, това се превръща в идеалното блюдо за брънч или десерт, или като бърза и лесна закуска, с която да споделите с любимия си човек.


Необходими продукти:

1 бр. крем сирене Castello® Caribbean лайм и кокос, 125g
12 крекера
1 звезден плод
1 портокал
8 парчета папая (около ½ плод)
8 парчета диня
100 г ядки ( препечени бадеми, пекан и кашу)
50 г кокосови стърготини
1 бутилка студено просеко по избор

Всички плодове могат да се заместят с други по ваш избор.

Приготовление:

1. Нарежете плодовете на парчета според предпочитанията си.

2. Подредете крем сиренето Castello® в центъра на чиния.

3. Поставете плодовете, крекерите, ядките и кокосовите стърготини около сиренето.

4. Сервирайте с чаша просеко и се наслаждавайте.


Съвети

Уверете се, че парчетата папая и диня са с големина на хапка, за да се консумират по-лесно със сиренето и крекерите. Нарежете звездовидните плодове и портокала на кръгли парчета, за да изглеждат изключително красиво и да са лесни за консумация.

Можете да оставите крема сиренето да престои на стайна температура за малко, преди да го сервирате. То става по-кремообразно и меко, когато престои, а това ще улесни и разпределянето му върху крекерите.

Подредете чинията непосредствено преди сервиране. Така плодовете и крекерите ще останат свежи и хрупкави, а крекерите няма да се намокрят от плодовите сокове.

(в материала има продуктово позициониране)