Нашата пица ви гарантира пътешествие на сетивата, съчетавайки хрупкава коричка, свежестта на зеленото песто, соления и ядков вкус на зрял чедър Castello и броколи. Насладете ѝ се за вечеря или обяд.

Необходими продукти:
10 г мая
300 мл студена вода
1 с.л. зехтин
1 ч.л. едра сол
125 г пълнозърнесто брашно
250 г пшенично брашно
500 мл вода
½ ч.л. едра сол
350 г пилешко филе
175 г зрял чедър Castello®
100 г розички броколи, нарязани на тънки резени
2 с. л. кедрови ядки
4 с.л. босилеково песто
4 ч.л. сушен риган

Приготовление:

1. В купа разтворете маята във водата.

2. Добавете олиото, солта и двата вида брашно (запазете част от брашното за по-късно).

3. Замесете тестото за около 5 минути, докато стане гладко и еластично - в електрически миксер, ако разполагате с такъв. Тестото трябва да е влажно.

4. Поставете тестото в купа, намазана с олио, и покрийте купата с капак или домакинско фолио. Оставете тестото да втаса на топло място за около 1½ часа.

5. Сложете водата и солта да заврат и сварете пилешките филета на среден огън, покрити, за около 10 мин.

6. Извадете пилето от водата и го оставете настрана да се охлади върху чиния.

7. Раздробете пилешките филета с помощта на две вилици.

8. Изсипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете добре. Добавете останалата част от брашното, ако е необходимо.

9. Разточете тестото на 2 кръгли основи за пица (с диаметър около 35 см) и ги поставете върху пергамент за печене.

10. Настържете чедъра Castello® и поръсете половината върху неизпечените основи и след това ги покрийте с пилешкото месо и броколите.

11. Поръсете останалата част от чедъра отгоре и поръсете с кедрови ядки, след което внимателно плъзнете пицата върху пергамента за печене върху гореща тава за печене.

12. Печете по една пица в средата на фурната за около 10 минути на 250°C или докато коричката стане хрупкава и златиста.

13. Намажете изпечените пици с песто, поръсете с риган и сервирайте веднага.

(в материала има продуктово позициониране)