Пикантно изкушение в чиния - нашата рецепта за пиле на грил с чедър е лека, но богата комбинация на вкусове и текстури. Богатото, опушено пилешко месо се среща със свежия вкус на ягодите, а деликатното авокадо се съчетава с ароматния босилек и пиперливата салата от рукола. Идеално за споделяне с любим човек.
Необходими продукти:
2 резена бекон
2 пилешки филета
100г зрял чедър Castello®
пресен босилек
половин опаковка салата от листа от рукола
6 ягоди
1 зряло авокадо
зехтин
лимон
)
Приготовление:
1. Добавете босилека и зрелия чедър Castello® върху пилешките филета и увийте бекона около тях.
2. Изпечете ги на грил тиган или във фурна на грил функция, докато станат добре готови.
3. Нарежете авокадото и ягодите на филийки. Смесете ги заедно с руколата в купа. Изстискайте лимона заедно с малко зехтин върху салатата и овкусете добре.
4. Нережете пилето на парчета. Сложете салатата в чиния за сервиране, отгоре подредете парчетата пиле. Бон апети!