Искате да разнообразите класическата гарнитура? Опитайте нашата ароматна рецепта за мачкани картофи. Перфектно хрупкави отвън и меки и пухкави отвътре. Независимо дали сте домакини на парти или искате да подобрите семейната вечеря, това ястие обещава да бъде впечатляващо.

Необходими продукти:
600 г картофи
1 с.л. зехтин
1 с. л. червен пипер на прах
½ ч.л. сол
180 г хаварти Castello® зряло
100 г Castello® DIP натурален
150 г маринован
червен лук
1 прясна люта чушка халапеньо, тънко нарязана
50 мл лук, нарязан на едро

Приготовление:

1. Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат.

2. Внимателно смесете сварените картофи със зехтина, червения пипер на прах и солта.

3. Използвайте плоска повърхност като малка купа или шпатула, за да намачкате всеки картоф, след което ги поставете върху тава за печене.

4. Добавете отгоре настъргано хаварти Castello® върху всеки картоф.

5. Запечете във фурната на 180°C за около 20 минути, докато сиренето се разтопи и картофите станат хрупкави.

6. Гарнирайте всеки картоф с Castello® DIP натурален, маринован червен лук, резенче халапеньо и лук.

(в материала има продуктово позициониране)