Вкусно, леко и в същото време изискано предложение, което ще ви хареса от първия път.Необходими продукти:
230 г паста орзо
1 опаковка Castello® DIP чесън и билки
1 шепа чери домати
2 чаши бейби рукола
1 с.л. зехтин, разделена на две
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2⅔ чаши пилешки бульон, плюс още, ако е необходимо
сокът от ½ лимон
½ лимон, нарязан на тънки резенчета
1 ч.л. лимонова кора
кошерна сол
черен пипер

Приготовление:

1. Загрейте зехтина в голям тиган на средно-ниска температура. Добавете чесъна и гответе, докато започне да мирише, около 1 минута.

2. Изсипете пилешкия бульон и оставете да заври на средно висока температура. Добавете орзото, лимоновата кора и лимоновия сок. Подправете със сол и пипер на вкус, след което намалете температурата до средно-ниска.

3. Оставете да къкри, докато орзото омекне, като разбърквате веднъж по средата, около 10 минути общо.

4. Междувременно загрейте отделен тиган на силен огън. Добавете резените лимон и гответе, докато лимонът започне да се запича, около 3 минути от всяка страна. Извадете и оставете настрана. Добавете чери доматите в същия тиган и гответе, докато омекнат и се появят мехурчета.

5. Щом пастата е готова, махнете от огъня и добавете свежия дип Castello®, запечените домати и руколата. Гарнирайте с запечените резени лимон и допълнителна кора, ако желаете.

(в материала има продуктово позициониране)