Търсите нещо вкусно и лесно за приготвяне, без да изцапате цялата кухня? Тази рецепта е точно за вас - необходим ви е само един тиган, за да сготвите вкусно и бързо.

Необходими продукти:
700 г пилешки гърди или 3 тънки пилешки гърди без кости
225 г гъби шиитаке, нарязани на филийки
1 опаковка Castello® DIP чесън и билки
½ чаена лъжичка чеснова прах
½ чаена лъжичка лукова прах
сол и пипер
2 с.л. екстра върджин зехтин
2 с.л. масло
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
¼ чаша бяло вино
¾ чаша пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
1 ч.л. пресен мащерка
¼ чаша нарязани сушени домати

Приготвление:

1. Посолете и поръсете с черен пипер, чесъна и лука на прах от двете страни пилешките гърди.

2. Загрейте маслото в голям тиган на средна температура. Добавете пилешкото месо в тигана и гответе, докато двете страни станат златистокафяви и пилешкото месо е напълно сготвено. Отделете настрана и покрийте с фолио, за да остане топло.

3. В същия тиган добавете маслото и гъбите. Гответе на средно-висока температура, докато станат златистокафяви, около 3-4 минути. Намалете температурата и добавете чесъна. Гответе, докато започне да мирише, около 1 минута.

4. Добавете бялото вино и увеличете огъня, за да се редуцира. Гответе 5 минути или докато виното се редуцира наполовина.

5. Добавете пилешкия бульон, Castello® DIP чесън и билки и мащерката. Разбъркайте до получаване на гладка сос и оставете да къкри. Добавете сушените домати.

6. Върнете пилешкото месо в тигана и го затоплете в соса. Насладете се!

(в материала има продуктово позициониране)