Стекхаус салата с Castello® DIP е идеална за летните дни. Ето как да си я приготвите:

Необходими продукти:

За салатата:
2 обезкостени рибай стека
1 опаковка Castello® DIP натурален
1 опаковка зелени салати микс
½ чаша чери домати, нарязани на половинки
⅔ чаша приготвен хрупкав пържен лук
черен пипер

За маринатата и дресинга:
⅔ чаша екстра върджин зехтин
2 с.л. шери оцет
2 с.л. балсамико оцет
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 с.л.  уорчестърширски сос
½ лимон, изцеден
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 с.л. нарязан на ситно джинджифил
сол
черен пипер

За захаросаните орехи:
¾ чаша орехи, нарязани на половинки, нарязани на едри парчета
¼ чаша кафява захар
1 с.л. вода
щипка сол

Приготовление:

1. Започнете с приготвянето на маринатата/дресинга, като смесите всички съставки за маринатата в буркан с плътно затварящ се капак и разклатете енергично, докато се смесят. Подправете със сол и пипер на вкус.

2. Поставете стековете в плитък съд и полейте равномерно с половината от маринатата/дресинга, оставете пържолите да се мариноват за 1-2 часа. Запазете останалата марината за дресинга.

3. Пригответе захаросаните орехи: в средно голям тиган на средна температура разбъркайте кафявата захар, водата, канелата и солта. Гответе, докато захарта се разтвори и започне да кипи, около 1 минута. Добавете орехите и гответе, като разбърквате, докато се покрият с карамел, още 1-2 минути. Разстелете орехите върху пергаментова хартия или фолио, за да изстинат.

4. Изпечете стека на средно-висок огън до желаната температура, около 2-3 минути от всяка страна. Махнете от огъня и оставете да почине. Нарежете стека на ленти.

5. В голяма купа разбъркайте зелените салати, доматите, орехите и дресинга. Прехвърлете в голяма чиния и поръсете с хрупкавите лукчета отгоре.

6. Добавете стека отгоре и сложете няколко лъжици от Castello® DIP натурален върху  резените стек. Поръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте веднага.