Трюфели с бял шоколад и малини
Автор
Евелин Попадийна

Трюфели с бял шоколад и малини

Хапва ви се нещо сладко? Трюфелите с бял шоколад и малини са идеални! Днес ви представяме една много бърза и лесна рецепта, която да опитате още сега.


Необходими продукти:

Бял шоколад – 2 ч.
Течна сметана – ¼ ч.
Царевичен сироп – 1 ½ с. л.
Малиново сладко – 1/3 ч. (без семки)
Малинов ликьор – 1 ½ с. л.
Бял шоколад – 1 ч. (за глазиране)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете белия шоколад на малки парченца и го сложете в термоустойчива купа.

2. В малка тенджера смесете течната сметана и царевичния сироп. Загрейте леко, докато започне да къкри, без да кипва.

3. Изсипете сместа върху нарязания бял шоколад. Оставете за минута-две, за да омекне. След това разбъркайте, докато стане гладка и кремообразна смес.

4. Добавете малиновото сладко и малиновия ликьор. Разбърквайте докато се получи еднородна смес.

5. Покрийте купата и я охладете в хладилник за около 2 часа.

6. След като сместа се е охладила, използвайте малка лъжичка, като оформяте всяка порция на топка с ръце. Поставяйте върху така, покрита с хартия за печене.

7. Охладете вече готовите центрове за трюфели за 20-30 минути.

8. Разтопете останалия бял шоколад.

9. С помощта на вилица потопете всяка от вече охладените топки в разтопения бял шоколад.

10. Поставете вече покритите трюфели отново върху тавата с хартията за печене. Оставете ги да стегнат, докато шоколадът се втвърди.

11. За декорация може да поръсите с допълнително разтопен бял шоколад или със сушени малини.

12. Съхранявайте вече готовите трюфели в хладилник.