Необходими продукти:

Бисквити с мащерка
50 г ръжено брашно
90 г пълнозърнесто брашно от лимец или подобно
100 г пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
30 мл вода
1/2 с.л. масло
ситно нарязана мащерка

Печен пекан с мед
20 г орехи
10 мл мед

Смокини, мариновани в мед
4 пресни смокини
2 с.л. мед
клонки мащерка

1 опаковка хаварти Castello® Creamy

Приготовление:

Бисквити с мащерка:

1. Смесете всички сухи съставки в купа (брашното може лесно да се променя, в зависимост от това, което имате вкъщи).

2. Добавете вода и 1 ¼ с.л. масло, оформете тестото на кръгла топка и го поставете в хладилника за половин час.

3. Разточете тестото на тънък слой (около 3-4 мм). Нарежете тестото на желаната форма.

4. Намажете с малко масло и печете бисквитите във фурна на 200°C за около 15-20 минути (времето може да варира в зависимост от фурната и вида на брашното).

5. След като изпечете и охладите бисквитите, проверете дали са хрупкави – ако не са, трябва да ги печете още малко.

За пеканите, печени с мед:


6. Леко препечете ядките в тиган и ги намажете с мед, докато всички ядки бъдат покрити.

7. Съхранявайте печените с мед ядки в буркан.

За смокините, мариновани с мед:

8. Нарежете смокините на четвъртинки.

9. Разбъркайте меда с мащерката и полейте смокините, оставете да мариноват поне 1/2 час.

Сглобете хапките, като върху една бисквитка сложите парче хаварти, 1-2 резена смокини, 2-3 ядки и декорирайте отгоре с прясна мащерка.

(в материала има продуктово позициониране)