Необходими продукти за 4 порции:

Основа:
200 г отцедено настъргано цвекло
80 г слънчогледово семе
около 90 г брашно
50 мл сок от цвекло
90 г масло
60 г крема сирене Arla®

Плънка:
1 круша
1 опаковка меко синьо сирене Castello®
1 опаковка зрял чедър Castello®
листа от кейл
бадеми
зехтин
масло
сол
пипер

Приготовление:

Основа:
Настържете цвеклото и го отцедете в сито, покрито с тензух, като запазите сока. Смесете слънчогледовите семки с брашното. Смесете всички съставки, за да получите гладко тесто. Разточете тестото между два листа хартия за печене. Печете основата на 200º за около 15 минути.

Хрупкав кейл:
Измийте и подсушете кейла. Нарежете кехла на по-малки парчета, смесете с маслото, солта и пипера. Печете във фурната на 170º за около 10-15 минути (бързо изгарят, затова ги наблюдавайте).

Плънка:
Нарежете крушата на резени. Сложете върху пицата с натрошен чедър, парчета синьо сирене и резени круша. Печете във фурната за 5-7 минути, докато сиренето се разтопи. Добавете останалите топинги към пицата преди сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)