Необходими продукти:

1 хляб с хрупкава кора по избор
100 г разтопено масло
1 скилидка чесън, много ситно нарязана или настъргана
15 г пресен магданоз, ситно нарязан
2 пролетни лука, ситно нарязани
150 г зрял чедър Castello®, настърган

Приготовление:

1. С нож за хляб нарежете хляба на кръстосани резени, като се уверите, че не го прорежете напълно.

2. Разбъркайте чесъна и магданоза в разтопеното масло. С помощта на четка за печене намажете маслото между всички резени хляб, като се уверите, че сте покрили всички ъгли и цепнатини. Ще остане малко масло – запазете го за по-късно.

3. Напълнете разрезите с пролетния лук и настъргания зрял чедър Castello®.

4. Увийте хляба в алуминиево фолио и печете 20 минути. Отворете фолиото, намажете с останалото чесново масло и печете още 10 минути, докато хлябът стане златист и започне да пука.

(в материала има продуктово позициониране)