Използвайки свежи съставки, за да постигне богат вкус, нашата рецепта за брускета с полусушени домати и настърган чедър е освежаваща версия на италианската класика. На резени препечен хляб, намазан с чесън, печени домати, мащерка и пикантен чедър, се получава ярък контраст и задоволителна хапка.
Необходими продукти:
70 г настърган зрял чедър Castello®
250 г чери домати
2 с.л. пресни листа мащерка
10 ml зехтин
2 ч.л. тръстикова захар
сол
смлян пипер
12 филийки препечен хляб
)
Приготовление:
1. Разрежете чери доматите на половинки и ги подредете в тава за печене с отрязаната страна нагоре.
2. Сложете мащерката в хаван и я смачкайте добре. Добавете маслото и смачкайте за около 20 секунди.
3. Поръсете доматите със захар, сол и пипер и полейте с малко масло. Печете доматите на 100 °C за около 2 часа.
4. Подредете доматите върху препечения хляб и поръсете с много настърган зрял чедър Castello® и останалото масло.
)
)