С ярки цветове и още по-ярки вкусове – нашата рецепта за мариновани моркови с тиквени семки предлага вълнуващ подход към елегантното хранене с лесна подготовка. Карамелизираните зеленчуци и мекото синьо сирене правят това ястие задължително за всякакви поводи. Насладете се!

Необходими продукти:

8 моркова, нарязани на къси пръчици (около 600 г)
4 чаши вряла вода
2 с.л. тиквено масло
2 ч.л. фино настъргана кора от лайм
1 с.л. прясно изцеден сок от лайм
½ ч.л солпрясно смлян пипер
50 г тиквени семки (около 1 чаша)
1 ч.л. сол
150 г Castello® Creamy Blue
100 г зелени салати, накъсана на по-малки парчета
1 лайм
200 г селски хляб

Приготовление:

1. Сложете морковите в купа и ги залейте с вряла вода.

2. Оставете морковите да престоят около 2 минути.

3. Отцедете ги и ги разбъркайте с 1 с.л. тиквено масло, кората от лайм, сока, солта и пипера. Оставете морковите да мариноват около 15 минути и подправете на вкус.

4. Добавете 1 с.л. тиквено масло в тиган на слаб огън. Изпечете тиквените семки на слаб огън, като разбърквате за около 1 минута. Оставете тиквените семки да изсъхнат върху хартиена салфетка и ги поръсете със сол.

5. Нарежете мекото синьо сирене на тънки триъгълници.

6. Добавете салатата в купа. Подредете маринованите моркови, мекото синьо сирене и печените тиквени семки.

7. Добавете резени лайм в чинията и сервирайте с хляб отстрани.