Днес разкриваме най-важните черти на най-мистериозния представител на зодиака – Скорпиона. Сигурно много от вас са имали горчив или щастлив, но запомнящ се опит с този знак. Те са известни с изгарящата си страст, но в същото време и със своята потайност, която ги прави изключително загадъчни и трудни за общуване. Нека видим кои са най-характерните им черти.

1. Те са интелигентни и е много трудно да ги надлъжете

Скорпионите имат безпогрешна интуиция и винаги усещат, когато някой ги лъже. И никога не го забравят. Те ценят честността и не се доверяват без солидни доказателства. Високият им интелект им позволява да предвидят следващите си ходове и почти винаги да постъпват правилно.

2. Обожават тайните

Ако искате да впечатлите представител от тази зодия, просто трябва да бъдете истинска мистерия за него. Нищо не привлича Скорпионите така, както тайните и загадките. Също така те умеят да бъдат дискретни и можете да им се доверите. Обикновено са тихи и обичат да преценяват ситуацията отстрани, затова са и толкова тайнствени.

3. Имат сериозни проблеми с доверието

Дори и да не сте им дали конкретен повод, Скорпионите винаги ще се съмняват във вас. Доверието им е изключително ценно и трудно за спечелване. Винаги имат едно наум за всичко и всекиго.

4. Преследват целта си докрай и на всяка цена

В природата на всеки Скорпион е заложено желанието за надпревара и борба. Постоянно търсят начин да постигнат целта си, дори и тя да изглежда невъзможна. Малко предизвикателства могат да ги затруднят.

5. Могат да бъдат жестоки

Сигурно многократно сте чували, че Скорпионите не са най-подходящите хора, с които да се забъркате. Истината е, че те могат да бъдат наистина жестоки, когато не са в настроение или когато има по-сериозна причина.

6.Те са дълбоки и изпълнени със страст

Ако поне веднъж през живота си сте имали по-близък контакт с типичен представител на зодия Скорпион, то едва ли бихте могли да го забравите. Те са изпълнени с енергия и кипят от желание за живот и нови приключения. Не се спират пред нищо и никого, дори и да им хрумне най-щурата идея на света. Правят всичко с много страст и в никакъв случай не можем да кажем, че са повърхностни, макар че понякога изглеждат такива. А в секса са божествени!

7. Не обичат да правят комплименти

Скорпионите никога няма да ви кажат нещо хубаво, свързано с външния ви вид или характера ви, само за да предизвикат симпатиите ви. Обикновено не правят комплименти, а споделят искрените си впечатления от вас. Трудно биха могли да бъдат фалшиви и да се отдадат на ласкателство.



8. Никога не прощават

Ако сте предали Скорпион, то бъдете сигурни, че той никога няма да забрави постъпката ви, дори и на думи да ви е простил.

9. Обикновено Скорпионите са затворени и те решават кога ще бъдат открити

Мислите им не са като отворена книга и много трудно бихте могли да ги прочетете. Обожават да имат хубави и пълноценни отношения с другите, но това изисква много време и търпение и от двете страни.

10. Те са магнетични и владеят изкуството на съблазняването

Скорпионите имат много характерен начин да съблазняват човека, от когото са привлечени. Несъмнено са магнетични и не приемат отказ.

11. Често изпадат в крайности

Въпреки че се стараят да не го показват, Скорпионите са безкрайно чувствителни. Много често променят настроенията си и са водени изцяло от емоциите си.

12. Наблюдателни са и често виждат неща, които другите не забелязват

Това са най-наблюдателните представители на зодиака и много рядко нещо може да им убегне. Обичат да задълбават в подробности и често знаят нещо повече от другите благодарение на своята наблюдателност.

13. Любовта ги заслепява

Скорпионите се влюбват трудно, но когато това се случи, любовта ги управлява напълно и те могат да бъдат заслепени от чувствата си. Те са крайни и нищо половинчато не би ги спечелило. На повечето от тях девизът им е „Всичко или нищо“.



14. Обичат дълбоките отношения

Може да отнеме повече време и търпение, но щом един Скорпион реши да се разкрие пред вас, то бъдете сигурни, че сте специални и че сте спечелили доверието му. Можете да разчитате на него и той ще ви подкрепя винаги.

15. Те са независими и напълно самостоятелни

Нищо не е по-важно за един Скорпион от свободата и самостоятелността. Представителите на тази зодия са силни и никога не зависят от никого. Наслаждават се на живота си, без да пестят усилия и средства. Правят само това, което пожелаят и намират за необходимо.

16. Знаят кога е време да се усамотят

Скорпионите обичат приятелите си, но тъй като са твърде емоционални, се случва да се пренаситят от социалните си контакти и да изпитат нуждата да се усамотят. По този начин те могат да преценят по-добре плановете си за бъдещето.

17. Държат на думата си

И мразят, когато другите не го правят. Когато Скорпион дава обещание, то той е напълно сигурен, че ще го изпълни и наистина ще го направи. Самите те знаят колко е важно да не предават доверието на другите, затова са изключително коректни.

18. Предпазват близките си

Скорпионите обичат да предпазват близките си и да се грижат за тях. Но в същото време изпитват силно чувство за притежание и ревнуват до болка.

19. Много са взискателни към приятелите си

Приятелският им кръг е меко казано тесен, но много скъп за тях. Не обичат да се доверяват и това е причината трудно да си намират приятели.

20. Имат вкопчващ се поглед

Когато Скорпионът набележи следващата си жертва, той обожава да я наблюдава и не отмества погледа си дори за секунда.

21.Скорпионите са издържливи и не позволяват на нищо и никого да ги срине

Никога няма да ги видите отчаяни или потънали в самосъжаление. Те имат резервен план и знаят чудесно как да постигнат целта си.



Четете още: Тайните желания на всяка зодия

Сред родените под знака на Скорпиона са много звездни личности - Райън Гослинг, Уинона Райдър, Леонардо ди Каприо, Джулия Робъртс и други.