Автор
Теодор Муховски

4 зодиакални знака, които често ревнуват от успеха на приятелите си

Някои хора гледат на успеха на приятелите си като на източник на мотивация, докато други обаче завиждат и злобеят.

Тези индивиди никога не се радват на успеха или щастието на близките си.
Този тип завист често е резултат от несигурност, неудовлетвореност и нещастие, в резултат на което този тип личности никога не изпитват удоволствие и продължават да имат ниска самооценка или да се съмняват в себе си.
Тези индивиди се оказват токсични приятели, които само се преструват, че се радват на постиженията на хората, с които дружат, докато в същото време таят дълбоко вкоренена неприязън към тях.

Според астрологията следните четири зодиакални знака са най-склонни да завиждат на успеха на приятелите си:



1. Овен

Хората, родени под знака на Овена, са темпераментни и капризни. Те са постоянно гневни и в резултат на това могат да станат прекомерно завистливи, когато видят, че приятелите им ги превъзхождат в някоя област. Независимо дали става дума за завист или за гняв, ужасният им нрав ги кара да губят контрол над емоциите си и да се чувстват несигурни в себе си.

2. Рак

Раците не приемат своите силни и слаби страни и в резултат на това увереността им в себе си бързо се разклаща, когато наблюдават как приятелите им постигат по-големи успехи, което поражда чувство на завист.
Родените под знака на Рака са експерти в прикриването на завистта и несигурността си. Те прикриват ревността си и никога не разкриват чувствата си пред другите.



3. Лъв

Въпреки че Лъвовете са естествени лидери, понякога могат да поставят под въпрос собствената си стойност и да се чувстват несигурни за бъдещето си, когато наблюдават успеха на приятелите си.
Освен това те искрено не могат да понасят щастието на своите спътници. Това се превръща в основна причина за тяхната завист.



4. Скорпион

Скорпионите ненавиждат щастието на приятелите си, особено когато и те не са щастливи или удовлетворени. Когато близките им хора им се справят добре в личен или професионален план, те се чувстват ужасно за себе си и стават неспокойни, завистливи и възмутени от тях. Това е така, защото не могат да понасят някой да ги превъзхожда.


Четете още: 4 двойки зодии, на които често пъти им куца сексът