Автор
Десислава Недева

5 неща, които зодия Овен прави, когато се чувства наранен

Зодия Овен не случайно е първият знак от зодиака. Той е импулсивен, емоционален и първичен и често реагира по детски наивно на всяка една ситуация. Когато е наранен, винаги можете да познаете как се чувства по няколко специфични начина на поведение. Той не държи нищо в себе си и открито демонстрира душевните си фрустрации.

Какво всъщност се случва, когато Овенът бива наранен?

Когато Овенът се почувства обиден, той задължително ще ви накара да разберете това с безразсъдните си и импулсивни реакции. Овенът е огнен, при това кардинален знак, така че не очаквайте да потиска емоциите си, особено когато са негативни. Управлява се от Марс, планетата на действието, но и агресията, затова той винаги действа смело, първосигнално и леко агресивно.



А ето какво поведение да очаквате, когато застанете на пътя на един истински Овен:

1. Превръща се в силно емоционална персона.

Овенът силно люби и мрази. Той притежава интензивност на чувствата, които често определят голяма част от поведението му във всяка една ситуация. Когато категорично вярва в дадено твърдение, той защитава позициите си със завидна пламенна жар и няма да отстъпи пред каквито и да е аргументи.

2. Бори се до последно.

Той никога не се отказва. Овенът не се страхува да влезе в конфликт, затова ще си позволи да реагира открито, когато нещо не му допада или се почувства обиден. Ако иска да ви каже нещо, той ще го направи на момента, право в очите на своя опонент. Не бъркайте твърдостта на Овена с инат. Той наистина вярва в правотата на своята теза и щом нещо се промени във възгледите му, няма да се поколебае да промени и своето мнение.



3. Реагира, без да се замисли.

Овенът наистина е най-импулсивната зодия. Той действа бързо и не обмисля дълго своите реакции. Затова е много важно, когато общувате с представител на зодия Овен, добре подбирате думите си, защото ако той ви разбере погрешно и реши, че искате да го обидите, няма да остави нещата просто така. А никой не иска да има Овен за опонент, тъй като гарантирано ще си скъса нервите и горчиво ще съжалява, че се е забъркал в този конфликт.

4. Може да изрече изключително обидни думи.

Добрата комуникация и дипломацията не са сред силните страни на зодия Овен. Импулсивната му природа и бърза реакция не лежат в основата на гладките взаимоотношения. Тяхната прекалена откровеност и директност в общуването ги правят груби и понякога дори жестоки в изказванията си. Затова внимавайте, когато влизате в спор с представител на зодия Овен, освен ако не сте напълно готови да чуете това, което наистина мислят за вас.



5. Няма да остане дълго време обиден.

Овенът не таи лоши чувства към никого и колкото малко време му трябва, за да избухне, толкова му е необходимо и да забрави за целият този скандал. Той не може да стои скаран с някого, без да си говорят и първи ще инициира разговор за изглаждане на отношенията и разясняване на ситуацията. Когато няма възможност да говори с опонента си, Овенът задължително ще намери метод за канализиране на енергията. Той ще отиде на фитнес или ще тича в парка, но няма да остави отровата да го разяжда отвътре.

Четете още: Новолунието във Везни ще влияе най-силно на тези 4 зодии