Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Чудотворен подмладяващ крем сваля годините от лицето

Всички жени искат да бъдат красиви, независимо от възрастта. В преследване на красотата и младостта жените харчат много пари, за да купуват скъпи кремове, маски, тоници и други продукти за грижа за кожата.

Но често най-ефективното и най-доброто средство може да бъде крем, който всяка жена може да приготви в кухнята си. Ето един крем против бръчки, който ще изглади най-лошата кожа за една седмица.

Рецептата не е сложна и наистина е магическа.

Необходими продукти:

1/2 пресен жълтък,
2 супени лъжици бадемово масло (може да се замени със зехтин),
1 чаена лъжичка морска сол,
2 супени лъжици отвара от лайка (1 супена лъжица суха лайка на 200 мл вода, се вари в продължение на 15-20 минути),
1/2 супена лъжица истински мед,
2 супени лъжици козметичен вазелин или натурално какаово масло



Приготвяне на крема:

Необходимо е да разтопите вазелина или натуралното какаово масло и да добавите към него смес от яйчен жълтък, морска сол, мед, бадемово масло или зехтин, след което добавете отварата от лайка. Разбъркайте добре и оставете в хладилник, докато стегне.
Преди да нанесете крема, навлажнете лицето си с меката отвара от лайка, вземете малко крем и го втрийте във влажната кожа на лицето. Дръжте го, докато кремът изсъхне. Внимателно отмийте крема с памучен тампон, потопен в минерална вода.

В зависимост от избраната основа (вазелин или какаово масло) се различава и начинът на съхранение. В първия случай трябва да се съхранява във фризера, във втория лечебният крем може да се съхранява в хладилник.
Обърнете внимание на факта, че вазелинът има асептичен, овлажняващ и ексфолиращ ефект, а какаовото масло, поради наличието на метилксантин, танини и кофеин в състава му, има тонизиращ и лечебен ефект. Въз основа на индивидуалните характеристики на кожата трябва да изберете основата.
На всяка жена, която уважава кожата си, кремът наистина ще се хареса. Използването на този крем ще ви позволи да тонизирате кожата си в най-кратки срокове, да изгладите фините бръчки и да затворите порите. Ще видите първия резултат след 3 дни.

Четете още: Всичко във Вселената работи за ваше най-висше добро. Всичко!