Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Да вървиш по тънък лед – квадратура на Венера с Уран

На 7 февруари Венера (Водолей) влиза в квадратура с Уран (Телец). Уран е планетата на свободата, ексцентричността, непредсказуемостта и промяната. Венера управлява романтиката, финансите, материалните притежания и партньорството. Добрата новина е, че влиянието на аспекта ще продължи само 2-3 дена, тъй като Венера е бърза планета. Това се отнася и ако имате този транзит в личната си рождена карта. Ако обаче Уран е в дисхармоничен аспект към рождената ви Венера, тогава нещата няма да приключат толкова бързо. Като обща тенденция нещата не са толкова страшни.

Този транзит носи напрежение в близките отношения и застрашава стабилността на връзките. От една страна, вие желаете свобода, а от друга, искате да сте близки с някого. Компромисът между двете може да е труден за постигане. Ако връзката е стабилна, ще има някаква корекция. Нестабилната връзка може да приключи по време на този транзит.

Влиянието от квадратурата може да ви накара да искате да изпитате нещо ново, необикновено, налице е силен стремеж към разнообразие, което може да доведе до стресова промяна в партньорството. Повишената нужда от новости, търсенето на разнообразие и желанието за независимост може да ви накара да вървите по тънък лед.

Квадратурата между Венера и Уран има стресиращо отношение, което може да донесе някои външни събития, които могат да бъдат толкова неочаквани, че дори да ви шокират. Възможно е вашият партньор да действа по много нерационален начин и отношението му да се промени. Понякога това може да доведе до конфликтна ситуация и може да е много трудно да се постигне хармония. Не е препоръчително да имате сериозни разговори или да се опитвате да решите проблемите си сега. Вероятно и двамата ще бъдете много нервни и с нежелание да правите компромиси. Но можете да използвате транзита, в случай че трябва да сте по-остри с някой, който не ви разбира, когато сте учтиви.

Този транзит е добър, ако искате да промените отношението си към някого. Но имайте предвид, че може да вземете някои импулсивни решения, свързани с личните си контакти. Може да почувствате и някакво вътрешно емоционално напрежение и затова поведението ви с партньора ви или близките хора да се окаже неподходящо.

Уран е планета, която може да ви подтикне да бързате. Ето защо по някаква причина може да се чувствате много нетърпеливи. Може да е нещо позитивно, което нямате търпение да направите. Може внезапно да почувствате желанието да отидете някъде или да предприемете нещо. И чакането на времето, когато това ще бъде възможно, може да се окаже сериозно предизвикателство.

Венера е свързана и с нашите финанси. Затова този транзит може да ни провокира да похарчим пари, които не сме планирали. В някои случаи може да е невъзможно да се избегнат тези разходи и наистина да се наложи да платим за нещо непланирано.

Венера е и планетата на красотата, така че може да почувствате внезапно желание да предприемете някои действия, които могат да подобрят външния ви вид. Ако искате да впечатлите и дори да изненадате други хора с нещо много нетрадиционно, тогава това е добър момент. Но трябва да знаете, че резултатите могат да бъдат много различни от това, което сте очаквали, защото Уран е планетата на изненадите.

Да обобщим влиянието на аспекта:

• Чувствате се много нервно поради някои външни обстоятелства
• Неспособни сте да контролирате емоциите си
• Чувствате се шокирани от някои събития
• Конфликти с партньора ви
• Чувствате, че другите не могат да ви разберат
• Не можете да намерите комфорт и да се отпуснете
• Чувствате, че около вас се случват твърде много промени
• Жените около вас се държат много странно
• Неочаквани финансови загуби
• Промените във външния ви вид са различни от вашите очаквания

Четете още: Тъмната нощ на Душата – съвпад на Венера със Сатурн