Автор
Десислава Недева

Денят, в който Юпитер става директен: Магията е във вашите ръце

Юпитър, като всяка друга планета, редува два цикъла на директно и ретроградно движение. За разлика от Меркурий, Венера и Марс, които се намират по-близо до Земята и тяхното връщане в нормален ход действа на нашия живот почти с мигновени положителни промени, ефектът от директния Юпитер е малко по-слаб, но съдържа в себе си голям потенциал, който може да бъде усвоен при съответното ниво на осъзнатост.

Когато Юпитер е ретрограден, ние можем да работим върху вътрешната си стабилност и убеденост в нашите вярвания и умения и да таим оптимистични виждания за бъдещето и вяра, че веднага щом възвърне нормалното си движение напред, ние ще берем плодовете на тази своя нагласа за света. Ще се чувстваме като истински галеници на съдбата, а всъщност сами ще сме постлали килима от рози, по който вървим.



Използвайте силата на директния Юпитер разумно

На 13-и септември, Юпитер ще тръгне директно и днес ще ви представя една аналогия, с която да си обясните как точно действа този транзит и по какъв начин можем да вземем най-доброто от неговото въздействие.

Представете си, че Юпитер е любимият ви сладкиш. Сега си представете, че не сте го опитвали години наред и той сега стои пред вас с цялата си прелест и неустоим аромат. Усещате с всяка фибра на своето тяло как само една хапка от него ще предизвика еуфория и екстаз в мозъка ви. Вървите по улицата и минавате покрай витрините на любимата ви сладкарница и той е там. Сигурно е току-що изпечен и е все още топъл. А колко е мек и се топи в устата ви...Почти можете да усетите вкуса му и неусетно хващате с ръка дръжката на вратата и влизате. Просто знаете, че не може повече да устоите на изкушението. Но в този моменти блажената усмивка застива на лицето ви, когато с ужас разбирате, че вратата е заключена.

Когато вратата е заключена, това е ретроградният Юпитер. Вие може да разгледате в детайли как изглежда вашия сладкиш, но за съжаление не може да го вкусите, а само да долепите нос до стъклото и да мечтаете за момента, в който ще бъде в обятията ви. Това разочарование ви предизвиква да насочите енергията, която идва от най-голямата планета в Слънчевата система, навътре. Започвате да медититрате, дори напълно несъзнателно, като си представяте колко по-добро място за живеене би бил светът, ако само можехте вие и вашият сладкиш да бъдете заедно физически.



Дните се превръщат в седмици, а любимата ви сладкарница така и не отваря врати. Научавате, че собствениците са се преместили в друга държава и дори няма да има къде да съзерцавате своя сладкиш. Но той е оставил своя отпечатък в съзнанието ви, като татуировка, направена от вътрешната страна на вашите клепачи.

Направете си сам своя любим сладкиш

Магията на ретроградния Юпитер започва да действа, когато визията за нещата, които желаете, е толкова ясна, че вие започвате да вярвате истински във възможностите и таланта си, че можете и сами да направите проклетия сладкиш. Дори да не успеете да се справите, поне ще знаете, че сте опитали. Прекарвате още седмица – две в уединение, експериментирайки с различни съставки, работейки по няколко рецепти, които сте намерили в интернет и накрая – бинго! Разбирате, че сте уцелили точните пропорции. Денят, в който се наслаждавате на уникалния сладкиш, изпечен във вашата кухня със собствените ви ръце, е истинска нирвана за душата ви. А когато настъпи моментът, да ги опитате, това е най-големият подарък на съдбата, който някога сте получавали.



Това е денят, в който Юпитер тръгва в директна посока!

В късния следобед минавате отново през любимата си сладкарница, така по навик, и о, чудо, витрините отново са пълни със съблазнителния сладкиш, за който толкова много мечтаехте. Но вече не, сутринта сте изяли голямо количество от вашия сладкиш, приготвени от двете ви нежни, но работливи ръце. Влизате все пак в сладкарницата от чисто любопитство и собственикът ви поздравява с широка усмивка и искра в погледа.

„Желаете ли да опитате от любимия на всички сладкиш от нашите витрини?“, любезно пита той.

Замисляте се за момент, но все пак отказвате.



„Не, благодаря, сутринта изядох достатъчно количество от сладкиша, който аз лично приготвих. Докато ви нямаше, опитвах различни рецепти, докато намеря най-подходящата за моя вкус. И накрая успях. Всеки, който го е опитвал, споделя, че това най-вкусният десерт, който някога е опитвал.“

Собственикът на сладкарницата ококорва очи с изненада и нескрит интерес и добавя: „Не думайте! А какво ще кажете за предложението ми да закупим правата на вашата рецепта, тъй като имаме идея да вкараме нов продукт в продажба?“

Вие започвате да усещате, че късметът най-после да работи във ваша полза и с охота се съгласявате.



Времето, в което Юпитер е директен, вашият сладкиш се превръща в истински best-seller. Започвате дори да разработвате нови рецепти, които се харесват изключително дори и на най-капризните клиенти. Продажбите в сладкарницата се удвояват, а собственикът ви предлага да му станете партньор. На вас не ви остава нищо друго, освен да приемете офертата.

Спомняте ли си онези мрачни времена, когато Юпитер беше ретрограден и единственото, което искахте, е да опитате от вкусния сладкиш, който нямаше от къде да си набавите? Сега осъзнавате ли как веднага щом придобихте увереност в своите собствени сили и таланти, всичко започва да си идва на мястото? През цялото време отговорът е бил вътре във вас...само е трябвало да повярвате в себе си.

Животът е хубав, приятели! А и Юпитер вече е директен, така че давайте, направете своя любим сладкиш и му се насладете с всяка фибра от своето тяло!

Четете още: Слънцето е в тригон с Юпитер: Благословията на звездите променя живота ни