Автор
Кристина Кирова

Есенното равноденствие наближава: Тези 3 ритуала могат да преобърнат живота ви, не ги пропускайте

Тази година есенното равноденствие ще настъпи в нощта на 23-ти септември. Това е денят, в който официално се сбогуваме с лятото и обръщаме погледа към красивата есен. Не е тайна, че в дни като този енергията е по-специална и могат дори да преобърнат живота ни към по-добро, стига да знаем как да се възползваме от заряда, който носят.

Сред древните славяни есенното равноденствие се е смятало за един от най-важните празници в годината. На този ден те благодарили на природата за богатата реколта и започвали подготовка за по-студеното време. Смята се, че какъвто бъде денят на есенното равноденствие, такова ще бъде времето и през целия сезон.

От астрологична гледна точка, есенното равноденствие се пада на прехода на Слънцето от знака Дева към Везни. Това означава, че настроението ни ще се измести към взаимоотношенията и търсенето на хармония. Важно е да изживеете този ден така, че да положите солидна основа за благополучие за периода до 22 декември. Тези 3 ритуала ще ви помогнат да дадете отлично начало на есента и буквално могат да променят живота ви:

Подредете

Това е денят, в който трябва да отделите достатъчно време, за да изхвърлите всички излишни вещи от къщата си. Подредете гардероба си, работното си място и изобщо - всичко, което ви заобикаля всеки ден. Отървете се от абсолютно всичко, което не ви е нужно в момента и не оставяйте нищо "за всеки случай". Ако не искате да изхвърлите някоя вещ и знаете, че ще послужи на другиго, то я подарете или я дарете - подобно действие ще подобри финансовото ви състоянив за вбъдеще.

Почистете дори паметта на телефона и компютъра си. Отстранете всяка излишна информация. Всичко, което е надживяло времето си, вече няма смисъл, дайте път на новите неща.

Подредете всичко в главата си. Направете списък на ангажиментите си и вкарайте в ред всичко, което ви предстои. Подредете приоритетите си. Помислете за всичко, което ви пречи да вървите напред. Сега е моментът да се отървете от лошите си навици и да започнете отначало. Запишете на лист хартия всичко, от което искате да се отървете, независимо дали са лоши навици, негативни модели на поведение или болни взаимоотношения. Прочетете отново всичко написано и го изгорете, уверете се, че огънят е угаснал и след това разпръснете пепелта на вятъра. Повярвайте, след този ритуал буквално физически ще усетите пречистване.

Започнете работа върху взаимоотношенията си с другите

След пълното разчистване е време да започнете да изграждате хармонични отношения. Ако отдавна искате да сключите мир с някого, време е да поискате прошка и да поговорите с него. Ретроградният Меркурий допринася за връщането на стари прекъснати връзки, така че е твърде възможно да срещнете този човек случайно.

Също така е добре да направите ревизия и в отношенията с партньора си – имате ли оплаквания един към друг? Проведете разговор, споделете чувствате си един към друг и изберете позицията на слушателя. Тогава ще ви стане ясно какво трябва да промените, за да потръгне връзката ви в правилната посока.

Започнете това, за което отдавна мечтаете

Искате да живеете здравословно? Да тренирате повече, да се храните добре? Е, сега е моментът да го направите, защото енергията в деня на равнодействието е магична! Всичко, което започвате в този ден, бързо ще се превърне във ваш навик.

Четете още: Трите мъжки зодии, които могат да са кошмарни за жената