Автор
Десислава Недева

Ето кои са 5-те най-креативни зодии

Креативността може да съществува под много различни форми, затова е доста трудно да се определи кои са най-творческите знаци на зодиака. Всъщност всяка зодия притежава известна творческа енергия, която обаче изразява по различен и уникален начин.

Но все пак успяхме да разграничим 5 зодии, които благодарение на своите специфични качества и умения, са природно надарени с креативна мисъл и съзидание. Ето кои са те:

Лъв

Лъвовете са най-характерният творчески знак, чиято топ специалност е театъра и филмовото изкуство. Той е способен да създаде нещо красиво буквално от нищото – от организирането на парти или събитие до нещо много по-впечатляващо като писането на книга или рисуването на картина. Освен това Лъвът винаги ще остави своя собствен почерк във всичко, което прави, защото притежава ярка индивидуалност, която не може да остане незабелязана.



Риби

През по-голямата част от живота си Рибите живеят в свят, сътворен изцяло от тяхното собствено въображение. И дори когато се занимават с битовизми, сърцето и душата им са някъде там, в един идеалистичен свят, който рисуват с умовете си. Освен това са изключително прозорливи и имат вроден инстинкт за човека, което ги превръща в брилянтни актьори и писатели. Те умеят да влязат в ролята на всеки и да изиграят неговия живот, напълно дистанцирайки се от своята личност. Чувството им за хумор е пословично и дори да не са изявени артисти, винаги ще носят креативността в душата си.

Телец

Телецът е ценител на красотата и лукса под каквато и да е форма. Той има дарбата да създава шедьоври, които могат да бъдат както гениални картини, така и уникален интериорен дизайн, например. Благодарение на качества като упоритост и самоувереност, тази зодия е най-добра в материалното изражение на своите таланти. Голям процент от писателите са представители на зодия Телец, тъй като писането на книга изисква голямо количество постоянство, упоритост и полагана на нечовешки усилия.



Козирог

Подобна целеустременост и постоянство притежават още и представителите на зодия Козирог. Без значение с каква творческа задача се заеме човек, накрая винаги успяват само най-упоритите и работливите. Ето защо ще откриете много представители на зодия Козирог в шоубизнеса. Успехът е комплекс от талант и два пъти повече труд, така че не се учудвайте, че точно Козирогът е сред изявените творци на зодиака. Той е бавен, но методичен, притежава комбинативно мислене и опитва много и различни варианти, преди да направи първата крачка.

Дева

Девата е знак, който умее да научи по нещо от всичко и от всеки. Тя влага старание и прецизност в своите творения. Изглежда наистина парадоксално, че архетип, който е толкова ориентиран към детайла, праволинеен и дисциплиниран, може да бъде съотнесен към креативността, която изисква освободеност и нестандартно мислене. Но истината е, че стремежът към съвършенство, перфекционизъм и самобитен талант вдъхновяват Девата да създаде истински творчески постижения в областта на изкуството, литературата и културата в световен мащаб.

Четете още: 6 зодии, които винаги обвиняват другите за грешките си