Алчността, било то под формата на жажда за материални блага или копнеж за власт и удоволствия, е качество, съпътствало човечеството, откакто свят светува. Според астролозите обаче тази черта от характера има връзка и с месеца на раждане и съответно - със зодиакалния знак. А това означава, че хората, които най-много са подвластни на меркантилността и алчността, са носители на определени зодии. Дали и вашият зодиакален знак е сред тях, може да видите в следващите редове:

Телец



Телците обичат лукса, нека си го кажем направо. Те обожават земните блага. Ненаситни и алчни са за предмети и изживявания и заслужено могат да бъдат определени като меркантилни. Обожават скъпите и изящни дрехи, аксесоари и почивки. Представителите на тази зодия са и изтънчени гастрономи, които са склонни да пръскат впечатляващи суми за изискани деликатеси. И колкото по-скъпи са те, толкова по-голямо удоволствие изпитват от консумацията им Телците.

Лъв



Лъвовете живеят с усещането за превъзходство над останалите. Те смятат, че са най-добрите родители, най-прекрасните половинки и сред най-ценните кадри в офиса. Поради това си усещане те са твърдо убедени, че заслужават като награда за невероятната си същност най-доброто от всичко. Шикозните тоалети и скъпите коли са нещо, за което те копнеят и трябва да имат, защото са твърдо убедени, че го заслужават. Но те не просто са алчни и копнеят да притежават луксозни вещи, ами обожават да се фукат с тях пред околните.

Скорпион



За разлика от изброените досега Скорпионите са алчни не за материални блага, а за внимание. Те са изключителни ревнивци и имат силно развито собственическо чувство, затова са алчни за времето на половинките си. Желаят, дори изискват от любимия човек те да са центъра на света и ако той или тя има други планове, Скорпионите стават агресивни и нападателни.

Стрелец



Стрелецът се отличава с изразения си интерес към всяка иновация. Обича големите неща - голяма къща, голям двор, голям басейн и т.н. Обожава лукса и скъпите неща. Ето защо избраният от тях партньор трябва да разполага с достатъчно пари, които да задоволят прищевките им и да им осигури жизнения стандарт, към който те се стремят. Склонни са да се влюбват по-скоро в портфейла, отколкото в човека, който го притежава. Свърши ли съдържанието в него, и притежателят му губи интерес за тях.

Четете още: Ето ги най-нещастните представители на зодиака