Автор
Десислава Недева

Идва новолуние в Овен: Всеки от нас поема по нов път в живота си

Новолунието, което ще се случи в знака Овен на 24-ти март, носи енергията на предизвикателството, пред което се изправя светът днес – болка, загуба и страдание. Луната съвпада с Хирон, което индикира кармичната разплата на човечеството и носи болка от предишни и бъдещи рани. Този процес предизвиква страх, подтиснатост и ограничение. Всичко това звучи повече от логично предвид наложеното извънредно положение в повечето страни от Европа. За щастие Хирон е известен като лечителят в астрологията. Със своята мъдрост и безусловна любов, този важен за планетата ни астероид ни учи как да излекуваме себе си и другите със силата на човешкото състрадание и чувство на емпатия.



В точният момент на Новолунието, което ще се случи на 24-ти март, 11:29 часа за територията на България, Луната ще сключва един единствен аспект с друга планета. Секстилът между Сатурн и Луната има сравнително слаб, но положителен ефект върху самото Новолуние. Той ще ни зареди с търпение и постоянство да се борим в тези трудни за всички ни времена. Освен това носи доза сериозност, чувство на дълг и проява на отговорност както за нашия собствен живот, така и за този на другите. Учи ни да проявяваме воля в изпълнението на своите задължения, да се допитваме до по-опитните и експертни представители на властта и да предаваме своята мъдрост на младото поколение.



Най-силно ще се усети влиянието от аспектите, които Луната сключва с Хирон, Лилит и лунните възли. Тези три обекта и точки в античната астрология се свързват най-вече със семейството, миналите животи и кармата. Хирон олицетворява процесите на раняване и изцеление. Той е едновременно болката, която гори тайничко в душата ви и възможността на човешката воля сама да излекува раните си. Новолунието ще разрови точно тази рана, която е причинена както от личното ви нещастие, така и от нещастието, което вие причинявате на останалите. Когато осъзнаете първоизточника на тези страдания, вие ще станете по-чувствителен и към страданието на околните и ще проявявате по-голяма отговорност в бъдещите си постъпки. Ще изникнат отдавна заровени страхове, които произтичат от травми от детството ви, свързани с чувството на страх, отхвърляне, изолация и саможертва. Вероятно ще ви изглежда сякаш сте прокълнати и животът е бил прекалено суров към вас. Тази тенденция в мислите ви може да доведе до загуба на самочувствие, депресия и самосъжаление. В този момент на помощ ще ви се притече Хирон, който лекува чрез средствата на традиционната и алтернативната медицина, астрологията, енергията на докосването и вибрацията на изречените слова. Хирон лекува и чрез силата на мисълта, затова бъдете предпазливи и поддържайте хигиена както в дома, така и в мислите си.



Лилит също съвпада с точния момент на мартенското Новолуние. Черната Луна, както още е известна в астрологията, символизира противопоставянето на монашеството и проституцията, ангелите и демоните. Тя се свързва силно с идеята за магьосничеството, тантричния секс, съблазняването, харизмата и свръхестествените способности. В модерната астрология Лилит олицетворява духа на Мария Магдалена, а Хирон на Исус Христос, а по време на самото Новолуние те ще се слеят в едно цяло. Ето защо е твърде вероятно като ефект от тази обща енергия да се усети една по-голяма приемственост към взаимоотношенията между хората, отхвърлени до този момент от обществото.

Друга важна особеност на това Новолуние е напрегнатият аспект, който се сключва с нодалната ос. Той ни поставя пред един своеобразен кармичен кръстопът. Ще се разкъсваме между своето минало и бъдеще, което ще ни обърка и ще ни направи по-неуверени и неспособни да продължим напред. Склонността ни да потъваме в негативни мисловни модели ще предизвика напрежение в личните ни взаимоотношения, тревожност и чувство за вина. На повърхността излизат дълбоко заровени спомени, проява на забравени лоши навици и предразсъдъци.



Опитайте се да оставите миналото зад себе си, но за целта ще трябва да се освободите от оковите на някои токсични обвързаности. Този процес ще предизвика болка, но Новолунието е време за ново начало, затова не отлагайте повече, а го направете сега. Трябва да вземете трудни, но неотложни решения относно своето семейство и приятели.

Връзките, убежденията и поведението, което е добро за вас ще останат. Ще се освободите само от всичко, което ви дърпа назад в този живот и ви пречи да следвате мисията си. По време на този болезнен, но жизненоважен за вашето светло бъдеще процес, ще получите подкрепата от някои хора, докато други ще окажат силна съпротива. По този маркер ще се ориентирате кой трябва да остане в обкръжението ви и кой да зачеркнете от списъка си с приятели.



Въпреки че ще изгаряте от желание да се обърнете към някой близък за съвет, е по-добре да погледнете навътре в себе си и ще разберете по кой път да поемете. Следвайте интуицията си, слушайте вътрешния си глас, без да бъдете прекалено изолирани от околните. През следващите четири седмици ще научите някои важни истини за живота, които ще променят начина, по който гледате на света. Ще формирате нови кармични отношения, които също ще изиграят своята важна роля в изграждането на бъдеще, обуславящо еволюцията на вашата душа.

Четете още: Астрологията разкрива бъдещето на коронавируса