Как да отслабнете поразително чрез специална диета за вашата зодия (първа част)

Една от новите разработки на специалисти по храненето е диетата според знака на Зодиака, под който сте родени. Това не е никак лош вариант за вярващите в астрологията. Правилното хранене и вярата в това, че правиш както трябва нещата, дават потресаващи резултати. Защо например препоръчваната на Близнаците диета може да е различна от тази на родените под знака на Лъв? Защото различните знаци си имат свои специфични особености на психиката и дори – на физическото здраве.

Диетата за отслабване според Зодиака зависи от характера, темперамента на всеки от представителите на дванайсетте знака. По-надолу ще опишем подробно всички препоръчвани диети и ще дадем кратки съвети. Ще разберете, че, както винаги, всичко гениално е просто.

Преди това ще ви дадем няколко правила, които трябва да спазват абсолютно всички, иначе отслабване няма да дочакате.

Първо: Избягвайте големите порции и контролирайте калориите на изяденото. Старайте се да приемате по-малко тестени изделия. Избягвайте фастфуда. Освен заради всичко друго, той е вреден, тъй като съвременните порции са много големи. Има и една мъничка хитрост: хранете се само вкъщи от мънички детски съдчета. Тях можете да ги пълните догоре. Така зрително храната ще ви изглежда много. А всъщност не е. И не гълтайте бързо, хранете се бавно. Това е полезно и за стомаха, и за красотата. Ако се храните много бързо, мозъкът няма да успее да получи сигнал, че сте се заситили и вие ще продължите с яденето.

Второ: Постарайте се да бъдете физически активни. Това е полезно във всякакъв смисъл. Като минимум приемете правилото да се разхождате минимум 30 до 60 минути всеки ден. Полезно е за фигурата и е един от най-добрите начини за смъкване на холестирина в кръвта. И така:

Овен

Овенът често страда от главоболие, раздразнителен е и поради това непременно трябва да следи за своя воден режим. Приемайте 1,5-2 литра течности дневно. Най-често обезводняването предизвиква главоболие. Алкохол трябва да употребявате по-рядко. От него и главата боли, и излишни килограми се трупат. Прочетете етикета на бирата – нейната калоричност, и пресметнете колко калории ще приемете от 1-2 бутилки. Заложете на зърнените храни, на всякакви зеленчуци. Не пресолявайте храната, избягвайте лютото. Използвайте умерено подправките. Най-добре е това да бъдат шафран, кориандър, розмарин, мента.

Необходимо е по време на отслабването Овните така да си организират деня, че след 18 часа да не приемат храна. И да не закусват със сладкиши и кифлички. Ако почувствате глад, хапнете ябълка или краставица. Изпийте натурално кисело мляко.

Телец

Най-капризният знак и поради това изборът на диета за него е доста сложен. А също и заради характерния за него забавен метаболизъм. Телците често са склонни към напълняване и с големи усилия променят хранителните си навици. Между другото в тези навици почти винаги присъства голямо количество сладко. Почти невъзможно е да се откажат от него. Телците вероятно се нуждаят от помощ от психолог или диетолог. Или пък да отслабват в група, в която едни други да се мотивират.

Родените под този знак трябва да се откажат не само от тестените храни и сладкишите, но и от мазни, пържени храни, а също и от съдържащи кофеин. В диетата си трябва да вкарат повече зеленчуци. Необходимо е да отдадат предпочитанията си на цитрусовите плодове, на прасковите и кайсиите. Добре е да хапват плодове и зеленчуци с червен и оранжев цвят, стига да не са алергични, също и орехи. Добре е да пият пикочогонни напитки, в които има лайка и червена боровинка.

Близнаци

Това е един от най-подвижните и емоционални знаци в Зодиака. При възможност е нужно да приемат натурални продукти, които укрепват нервната система. А това означава да се откажат от храни, съдържащи бързо усвоими въглехидрати с голямо съдържание на мазнини. За Близнаците подходяща е така наречената протеинова диета, в основата на която преобладават белтъчините. Тоест, могат да се хранят с много месо, яйца, фасул, зелен грах, риба, птиче месо. Но тази диета не е подходяща за хора с висок холестерол. И не трябва да се спазва твърде дълго, защото това не е безопасно за организма.

В диетата задължително трябва да присъстват зеленчуците. Всеки има нужда от фибри за добрата работа на червата. Приемайте повече сезонни зеленчуци, а картофите по време на отслабването по-малко – в тях има много нишесте. Забравете завинаги бързото хранене – много е вредно.

Рак

В сравнение с родените под другите знаци раците нямат здрава нервна система. Поради това те често изпитват апатия, необяснима физическа слабост. Тези особености принуждават хората от този знак да се хранят често, но по малко, за да зареждат постоянно организма си с енергия. Не трябва да употребяват често алкохолни напитки и не по време на хранене. Много полезни за тях са зеленчуците, но не в сурово състояние, а след термична обработка. Този знак има слаби черва, страда от чести пристъпи на метеоризъм, затова топлинната обработка на зеленчуците ги прави по-безопасни за тях. Супите се готвят със зеленчуков бульон. Не е необходимо храната да се пържи. Задължително е да ядете отслабващи каши. Подходящи са както млечните продукти, така и безмлечни, ферментиралите млечни продукти. Можете да пиете и мляко, но само ако нямате непоносимост към лактозата.

Лъв

Това е най-упоритият и целеустремен знак. Ако е намислил да прави нещо, ще отиде до край и ще се старае да го осъществи в най-кратки срокове. Заради тези си черти на характера периодично има проблеми с храненето. То става неправилно и като резултат страда храносмилателната система, а теглото се покачва. Слабото място на Лъвовете е сърцето и цялата сърдечно-съдова система. Поради това е необходимо постоянно да приемат диетични, нискокалорични продукти, по-малко пържено и мазно, рядко спиртни напитки, съдържащите захар храни – умерено. Необходимо е да се хранят с месо, но не всякакво. Трябва да отдадат предпочитанието си на белите меса. Идеални за тях са пилешките гърди – те са богати на белтъчини, но съдържат много малко мазнини. Също така 2-3 пъти седмично да се яде пилешко, пъдпъдичи яйца. Всекидневно може да се ядат и пият млечнокисели продукти. В диетата непременно трябва да присъства бял и червен боб, грах, леща, орехи, лешници, бадеми, шамфъстък. От плодовете трябва да дадат предимство на портокалите и мандарините, от зеленчуците - на лука и целината.

В диетата задължително трябва да присъстват продукти, богати на калций и магнезий. Тези елементи помагат да се поддържат в тонус сърцето и кръвоносните съдове. Риба, желателно да е цяла, елда, ориз, просо, мляко, извара, трици – запишете си и запомнете тези продукти. Народната медицина препоръчва Лъвовете да пият отвара от босилек и лайка.

Дева

Това е най-здравият в прекия смисъл знак от Зодиака. Сред девите най-често се срещат дълголетници. Поради тази причина девите могат да се хранят практически с всичко и рядко имат проблеми с теглото. Могат да отслабват с всякаква диета и това ще бъде ефективно. Най-важното е да премахнат пърженото, мазното и прекалено соленото, бързите въглехидрати и всичко им се получава. Сред зеленчуците е добре да отдадат предпочитанията си на цвеклото, тиквата, картофите. А от плодовете – на нара.

*СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ЗНАЦИ В ЗОДИАКА!

Четете още: Ето какво казва за характера ви последната цифра от годината на раждане