Автор
Десислава Недева

Как да преборим страховете си според зодията

Всеки човек се страхува от нещо, но не всеки позволява на този страх да влияе върху качеството на неовия живот. Когато изпитваме страх, ние ставаме тревожни, което поражда допълнително чувство на паника от всевъзможни източници. Това повишава значително нивото на стрес в организма и намалява наполовина нашите качества и възможности. Ето защо, ако искаме да бъдем продуктивни и най-добрата версия на себе си, ние трябва да се научим да потушаваме нашите страхове и несигурности още в зародиш. Как обаче да се случи това? Астрологията може да ни даде някои полезни съвети и насоки.

Вижте как да се справите със стреса според вашата зодия:

Овен

Първата стъпка към преодоляването на страха е признаването пред себе си, че наистина се страхувате. Овенът е прочут със смелостта си и това да сподели, че го обзема паника от нещо е в разрез с неговата природа. Бъдете честни най-вече със себе си и запомнете, че за да приемете страха като част от живота се изисква най-голямо количество сила и кураж.



Телец

Понякога най-лесният път към преодоляването на страха е като се спасите от негативните мисли, които ви тревожат денонощно. Опитайте се да се дистанцирате от лошата страна на нещата и погледнете позитивно на живота. Ще разберете, че доста често просто преувеличавате своите проблеми.

Близнаци

Понякога най-добрият начин да се справите със стреса, е да се обърнете към професионалната помощ на психотерапевт. Близнаците общуват най-добре вербално, затова споделянето на проблема е част от терапията за неговото преодоляване.



Рак

За раците домът е тяхната крепост и те често остават прекалено изолирани в него за дълъг период от време. Това може да им докара чувство на агрофобия. Необходимо е да започнат с малки стъпки да правят опити за постепенно излизане от зоната им на комфорт. По този начин, веднага щом се почувствате застрашени, ще могат бързо да се приберат отново на безопасно място.

Лъв

Въпреки, че на пръв поглед изглеждат страшно самоуверени, всъщност Лъвевете се страхуват, че другите постоянно ги подценяват. Важна стъпка в преодоляването на този страх е първо, да признаете неговото съществуване, и второ, да го замените с чувство на благодарност за всичко, което сте постигнали и имате в този живот до този момент.



Дева

Представителите на зодия Дева често страдат от страх от провал. За целта трябва да се примирят, че всеки човек прави грешки и няма нищо лошо и противоестествено в това. Провал не означава края на света. Дори напротив, нашите неуспехи ни правят борбени и успели личности.

Везни

Везните се страхуват да не останат сами в живота, макар че рядко го осъзнават, тъй като винаги са в компанията поне на няколко души. Необходимо е да се изправите със страха лице в лице, за да осъзнаете, че всъщност сте си самодостатъчни и можете идеално да се забавлявате без цялата тайфа да бъде около вас.



Скорпион

Скорпионът всъщност се страхува силно от интимност, затова толкова много изглежда, че я желае. Всъщност реалната опасност, която усещат, е загубата на себе си чрез сливането с другия индивид. Те привличат и оплитат в мрежите си своите жертви, принуждават ги да се влюбят в тях и след това безмилостно ги изоставят. За да се освободят от този страх, тези хора трябва да се примирят с миналото си, в което са били наранявани или изоставяни, и да продължат напред изчистени от предразсъдъци.

Стрелец

Стрелецът се страхува най-много да не загуби свободата си. Най-конструктивният за него начин да преодолее страха си е като опише подробно своите чувства, усещания и тревоги в писмен вид. Това е единственият начин да комуникирате проблема, без да въвличате други хора в него.



Козирог

Козирогът изпада в паника само от мисълта, че може да изпусне контрол върху събитията в неговия живот. Истината е, че никой, ама наистина никой на тази земя няма 100% контрол, тъй като съдбите ни са обвързани с други хора и обстоятелства, а ние нямаме никаква сила върху чуждата воля. За да се отърсите от този страх, най-доброто, което можете да направите, е да се доверите на Вселената, че е подготвила за вас перфектния сценарий.

Водолей

Водолеите се чувстват наистина неловко, когато някой човек изразява и говори открито за чувствата си пред тях. За да не усещат този дискомфорт, те трябва да осъзнаят, че емоциите са неразделна част от човешката природа и ни помагат да комуникираме по-добре помежду си.



Риби

Рибите са изключително емоционални и сензитивни същества, които изпитват постоянен страх да не бъдат наранени чувствата им. За да победят страховете си, те трябва да се обърнат към изкуството. Чрез творческия си талант те ще се освободят от страха си като го канализират в произведението, което създават с ръцете, гласа или ума си.

Четете още: Как да превърнете дефекта във визията си в ефект според зодията