Автор
Десислава Недева

Как да превърнете дефекта във визията си в ефект според зодията

Има дни, в които просто не ни върви и въпреки че имаме важна среща или бизнес разговор, външният ни вид е просто извън контрол. Поглеждаме се в огледалото и ни идва да избягаме назад с писъци. Успокойте се и вижте как да се преборите с несъвършенствата според вашата зодия.

Овен

Косата е рамката на главата и когато прическата на Овните крещи „изкъпах се късно снощи и заспах“, никой няма да ги вземе на сериозно въпреки амбициозната им натура. Ако посещават по-често своя фризьор и все пак се вслушват в съветите му как да поддържат косата си, бързо ще решат проблемите си с нея.



Телец

Червило по зъбите е запазена марка за Телеца, който често изяжда по-голямата част от съдържанието му, вместо да го остави да стои където му е мястото – върху устните. Използвайте по-матово червило, което не се разтича и често минавайте с език върху зъбите си или използвайте малко огледалце, за да проверите как е сияйната ви усмивка.

Близнаци

Близнаците са невротични и тревожни натури, които имат лошия навик да гризат ноктите си, когато се намират под стрес. Не позволявайте това да се превърне в хронично поведение и си запишете час за маникюр. Когато ходите с добре поддържани нокти, е по-малко вероятно да посегнете със зъби към тях.



Рак

Раците обичат да подчертават своите женствени секси форми с тесни рокли, но често страдат от подуване в корема и гледката не е никак приятна. Ограничете газираните напитки и не прекалявайте с храните, които съдържат фибри, защото те са главният виновник за това да изглеждате сякаш сте във втория триместър от своята бременност.

Лъв

Лъвовете често страдат от слънчеви алергии или имат прекалено много лунички, бенки или депигментации по кожата. Моят съвет е да не си подават красивото личице навън, особено през лятото, без да са си сложили крем със слънцезащитен фактор. Особено чувствително е лицето, на което трябва да обърнат по-специално внимание с грижата и хидратацията.



Дева

Девата полага изключителни усилия за външния си вид и се опитва да прикрие и най-дребните недостатъци под множество пластове макиаж. Но както знаем, нищо прекалено не е красиво, затова моят съвет е да бъдат по-пестеливи при нанасянето на фон дьо тен, за да не си навлекат подигравателни коментари от околните.

Везни

Зодия Везни управлява бъбреците, които имат нужда от голямо количество вода на ден, за да функционират добре. В противен случай се натрупват токсини в организма и кожата реагира с появата на пъпки или обриви. Сложете по една бутилка вода в чантата си, колата и на бюрото в офиса и не спирайте да се хидратирате.



Скорпион

При Скорпионите се наблюдават чести проблеми с репродуктивните органи, които са свързани с хормонален дисбаланс в организма. Той от своя страна се проявява по лицето ни като акне и разширени пори, по-мазна кожа и куп други нежелани реакции. Преди да посегнете към козметичните продукти, посетете гинеколог-ендокринолог, който да ви назначи необходимите изследвания.

Стрелец

Юпитер управлява знака Стрелец и се свързва с разширението във всичките му проявления. Представителите на този знак са изключително весели и позитивни натури, които трудно казват „не“ на изкушенията. В резултат често страдат от наднормено тегло в по-напреднала възраст и ако не развият висока дисциплина на хранене и спорт, ще трябва да се примирят с пазаруването от магазини XXL.



Козирог

Козирозите имат проблеми с венците и зъбите. Те са хора на успеха и нямат много време за сън, затова пият по няколко кафета на ден, което няма как да не се отрази негативно върху белотата на красивата им усмивка. Заложете на избелващите пасти за зъби или попитайте своя дентален лекар за съвет как да се справите с неприятното потъмняване емайла.

Водолей

Водолеите не се славят с физически активния си начин на живот. Те са хора на интелекта и прекарват дълго време или пред компютъра, или над книгите, което влошава циркулацията на кръв в техния организъм. Ефектът от този заседнал начин на живот се проявява в подути глезени и отекли крака, за които трябва да полагат допълнителни грижи или просто да стартират деня си с порция леки упражнения за раздвижване.

Риби

Ахилесовата пета на Рибите са буквално техните стъпала. Не залитайте по високите токчета, макар и да ги намирате за изключително секси и предизвикателни, но здравето трябва ви бъде винаги приоритет. Носете достатъчно широки и високи обувки и се глезете редовно с процедури по педикюр, за да не страдате от болки в стъпалата и глезените.

Четете още: Тези 4 зодии биха си направили пластична операция, без да се замислят