Някои обичат шоколад, други сладолед, трети си умират за курабии, а четвърти - за пасти с бита сметана. Но и самите ние сме си сладкишчета – поне според астролозите.

Овен: чийзкейк

Овните обичат приключенията и са донякъде (или до крайна степен) авантюристи. Никога не отказват да пробват нещо ново. Също като чийзкейка – днес класически „Ню Йорк“, утре шоколадов, а нататък плодов, с ядки или кой знае още с какво. Когато Овенът е в романтично настроение, той е като чийзкейк с праскови или шам-фъстък. Уж е едно и също десертче, ама не – всеки път е различен.



Телец: ангелска торта

Телецът е много земен знак, надежден и последователен домошар. Ангелската торта, известна още като „Ангелската храна“, отразява отлично качествата му. Десертът включва лек и въздушен блат с омаен аромат на ванилия и индийско орехче. Рецептата за тестото не включва мазнини и яйчени жълтъци, затова сладкишът се смята за нискокалоричен. Това е същността на Телеца – удоволствие без чувство за вина.

Близнаци: шоколад с мента

Двуполюсната същност на Близнаците понякога им пречи да осъзнаят какво точно искат. Те са като двоен десерт. Сладоледът с шоколад и мента, ментовият шоколад или шоколадовите десерти с ментов крем отразяват идеално близнашката душевност. От една страна имаме сладката горчилка на шоколада, а от друга – освежаващия дъх на мента. Това са Близнаците! Именно затова с тях никога не ни е скучно.

Рак: фондан

Представителите на този знак крият чувствителната си и ранима душа под броня от лека дестанцираност. Също като фондана, който има мека сърцевина и е истински шедьовър на кулинарното изкуство. Отвън има хрупкава коричка, а отвътре – течен шоколад, горещ и сладък. Ракът е същия – измамно дистанциран, а всъщност топъл и нежен!



Лъв: мъфин

Лъвовете са ярки, искрящи, впечатляващи – как така ще ги сравним с най-обикновено кексче?! Но истинските мъфини са си живо сладкарско чудо. Украсени с перлени захарни топчета, розички от крем, ароматна канела, ванилия или карамфил, съдържащи ядки или сирена, боровинки или сушено манго... В умели ръце мъфинът става произведение на изкуството. Точно тази многостранност прави Лъва мъфин.

Дева: торта от моркови

Девите са едни от най-нежните и при това практични създания. Те са като тортата от моркови – идеалното удоволствие от достъпни продукти. Препечени орехи, свеж морковен оттенък, аромат на канела и индийско орехче, балансирани от нежното маскарпоне – какво може да е по-хубаво от това? Тази торта може да се приготви и без захар, което й осигурява място на резервната скамейка сред здравословните и диетични ястия. Едно леко нарушение на правилата без вреда за организма.

Везни: „Банана сплит“

В живота на Везните всичко трябва да е хармонично и балансирано. Също като банановия сплит – идеалната порция сладолед е допълнена с бита сметана, на фона на сладкия вкус изпъква горчивината на шоколадовия сос, а всичко това е се намира между две половинки ароматен банан и е украсено с коктейлна черешка. Великолепен десерт в стил „всичко най-хубаво наведнъж“ - като самите Везни.



Скорпион: „Червено кадифе“

Скорпионът е страстен и магнетичен, никой не може да му устои. Също като английския десерт „Червено кадифе“. В този случай „класически“ изобщо не е равно на „скучен“! Дори само цветът на блата пробужда страст, а допълнен от сметановия крем става просто феноменален, което обяснява и популярността на десерта по цял свят. Този сладкиш е доминиращ като самите Скорпиони.

Стрелец: лимонов къпкейк

Оптимистичен, весел, неуниващ и слънчев като вкуса на лимоновия къпкейк... да, това е Стрелецът. Някой може да сметне тази палитра от аромати за твърде ексцентрична, но не и Стрелците. Те по принцип си падат по всичко нестандартно, по нещата, които внасят в битието им свежи впечатления и емоции и подхранват неутолимото любопитство и интереса към живота. Цитрусови нотки, заредени с лятна жега – това е истинският Стрелец.

Козирог: крем Брюле

Козирозите са много сериозни и прагматични, дисциплинирани и земни. На пръв поглед са пълни сухари, които вместо душа имат ежедневник със строго разписан график за цялата година. А всъщност Козирогът е крем Брюле, един десерт, който крие под коричката си нежна мека субстанция с аромат на ванилия. Не можем да устоим на такова лакомство – а и нужно ли е?



Водолей: кифла с канела

Звучи просто, но всъщност е толкова вкусно, че не можеш да се откъснеш от нея. Сякаш самият аромат на тези кифли вече предизвиква зависимост. Те са простички и честни като самите Водолеи. От тях знаеш със сигурност какво да очакваш, но те пак успяват всеки път да те изненадат – ту имат пълнеж от крем, ту са подправени с орехи пекан, ту имат глазура от бял шоколад, която ги превръща във великолепно лакомство. Тези кифли никога няма да ви разочароват – както и Водолеите.

Риби: торта „Фанфети“

В живота на Рибите винаги има място за творчество. Те могат да искат абсолютно невъзможни и противоречащи си неща, но по някакъв немислим начин успяват да осъществят мечтите си. Те умеят да бъдат ярки и шарени, простички и при това празнични. Като тортата „Фанфети“, която е просто блат с крем, но благодарение на украсата отвън и отвътре се превръща в синоним на думата „веселба“.

Четете още: Ето кои 3 зодии ще бъдат целунати от Бога през месец август