Автор
Десислава Недева

Меркурий в Лъв ни зарежда с хъс и увереност да преследваме мечтите си

На 5-ти август, Меркурий, планетата на ума и комуникацията се настанява величествено в знака Лъв. Тази позиция ни зарежда с увереност и хъс и ни прави изключително фокусирани върху преследването на нашите цели, а колкото по-високи са целите, толкова по-добре се чувстваме. Дребните детайли не са от значение, важна е голямата картина, която рисуваме в съзнанието си и имаме ясна визия за стъпките, които трябва да предприемем, за да я осъществим.



Под влиянието на Меркурий в Лъв всички ставаме една идея по-експресивни, дори малко театрални в реакциите си. С удоволствие разказваме истории от битието си наистина увлекателно и умеем да мотивираме останалите с прочувствените си речи. Освен това сме изключително убедителни в защитаването на нашите тези и настоятелни, когато изискваме нещо от останалите. Не само в устна, но и в писмена форма се изразяваме с ясна и уверена реч, защото знаем какво искаме да постигнем с думите си. Единственото, което ни липсва, е умението да изслушваме.



В момента на този транзит на Меркурий в Лъв, най-малката планета от Слънчевата система се намира в опозиция със строгия учител Сатурн. Тази небесна конфигурация ни носи по-сериозни и задълбочени мисловни анализи и мъдри философски разговори. Засилена е и склонността ни да мислим негативно, а настроението ни определено има нужда от повдигане. Опитайте се да творите в уединение или поне да не търсите широка публична изява, за да дадете максимума от себе си. В противен случай ще се окаже, че сте се надценили и реалната оценка от вашето представяне няма да бъде толкова положителна, колкото сте очаквали. Отдайте се на пространствени проучвания по избрана от вас тема и дерзайте.



Има вероятност да получите не особено добри новини или да изпаднете в предизвикателна ситуация, най-вече поради небрежност, която сте проявили в миналото. Помислете трезво и преценете дали на виждате света в много по-тъмни нюанси и забравяте да търсите положителното във всичко, което преживявате. Със сигурност не ви съветвам да взимате важни решения в живота си точно сега, особена що се касае до личните ви взаимоотношения. Избягвайте и подписването на договори или капиталовложения, защото е твърде вероятно да допуснете голяма грешка в преценката си.

Четете още: Жената Лъв търси съюзник, а не покровител в любовта