Всеки човек е различен, но щом става дума за любов, представителите на една и съща зодия имат поразително много прилики. Нека видим как преодолява раздялата всеки знак от зодиака и с какво го запомнят всичките му бивши:

Овен
Безспорно бившата половинка на Овен усеща липсата му моментално, тъй като представителите на тази зодия са изключително импулсивни и страстни в любовта. Те обожават изненадващите срещи и да радват любимия човек по неочаквани начини. И когато Овенът си тръгне, някогашният обект на чувствата му усеща огромна празнина. За сметка на това обаче той бързо продължава напред и е готов да излезе на среща часове след раздялата.



Телец
Телците са логични, последователни и винаги обмислят много добре всяка стъпка в любовта и щом осъзнаят, че не са с правилния човек, те мигновено губят интерес и се освобождават от чувство за отговорност към другия. За сметка на това обаче държат да запазят добри, дори приятелски, отношения с бившите си, защото са лоялни до болка. Първото нещо, което Телецът прави след раздяла е да се успокои с шопинг, нова декорация вкъщи или с приготвяне на интересно ястие, което не е опитвал до момента.

Близнаци
Дуалистичната природа на Близнака и желанието му за нови и нови контакти, го подтиква да не преживява тежко разделите. Представителите на тази зодия са толкова харизматични, че никой не може да устои на компанията им, дори и бившите им. Понякога имат навика да се връщат отново към стари връзки, тъй като не са достатъчно решителни. Когато обаче преживяват прясна раздяла, те имат нужда от разговор с близък приятел и задължително търсят забавна компания.

Рак
Като едни от най-ранимите представители на зодиака, Раците преживяват разделите тежко. Бившите им също преживяват трудно липсата им, тъй като те са изключително отдадени и грижовни. Обикновено Раците страдат продължително и дълго време след края на отношенията си с даден човек проверяват какво прави той и дали не се среща вече с другиго.



Лъв
Лъвовете са царете на дългите връзки, а когато се опитват да превъзмогнат раздяла, не могат да се отърват от усещането, че са си изгубили времето в любов, която не е просъществувала завинаги. Опитват се да бъдат хладнокръвни и сдържани, макар и в душата им да гори истински огън. Първото нещо, което правят след раздяла, е да си припомнят всякакви моменти от връзката си и дори е възможно да заснемат кратък филм с равносметка за приключилите отношения.

Дева
Девите имат навика да изпадат в дълбок размисъл и анализиране при всяка раздяла. Просто защото природата им диктува желанието да бъдат перфектни във всичко. Тази зодия не преодолява лесно края на любовта и дълго време се бори да разбере какво точно се е случило. И дори приятелите им да ги уверяват, че всичко ще бъде наред, трябва да изтече доста вода, докато го осъзнаят.

Везни
Везните се чувстват най-добре и най-естествено, когато са във връзка, а щом тя приключи – всичко рухва. Колкото и да са прагматични и да се стараят да продължат живота си нормално, представителите на тази зодия са в шок. Когато са крайно наранени, те просто се изолират и слушат тъжни любовни песни дни наред. Всичко обаче приключва много бързо, когато някой друг спечели интереса им.



Скорпион
Истината е, че всеки, който е имал връзка със Скорпион, се страхува от него. Истината е, че тази зодия не се отказва лесно и ако вижда дори малък шанс да възобнови връзката си, ще направи всичко възможно да го постигне. Ако обаче осъзнае, че всичко е приключило, охладняват и се държат сякаш бившата половинка просто не съществува. И тъй като Скорпионите са известни със своята подлост след раздяла, едва ли ще бъде изненадващо, ако се опитат да флиртуват с близък човек на бившата си половинка. Те просто имат нуждата да се почувстват като победители.

Стрелец
Стрелците са толкова забавни и великодушни, че за тях не е никакъв проблем да запазят топли и приятелски отношения с бившите си. Понякога дори оставят усещането в другия човек, че е възможно връзката им да просъществува отново, но тук те са непреклонни. Първото нещо, което всеки Стрелец би направил след раздяла, е да седне приятелски с бившата си половинка и да се посмеят заедно като доказателство, че е преодолял любовта им.

Козирог
Козирозите не страдат прекалено дълго след раздяла, напротив – заинтригувани са от възможността да срещнат нов човек. Те не изпадат в дупка и не се отдават на продължително тъгуване. Представителите на тази зодия не обичат компромисите и ако не са щастливи в дадена връзка я прекратяват със замах. Дори първото нещо, което биха направили веднага след раздяла, е да излязат на среща с човек, който е тоталната противоположност на бившето им гадже.

Водолей
Водолеите са свободолюбиви и разделите обикновено им припомнят за това качество. След като приключат дадена връзка, те нямат търпение да отидат на пътешествие и да останат насаме със себе си и мислите си. Определено бившите половинки усещат липсата им, тъй като Водолеите винаги са склонни да виждат света по много по-интересен начин.



Риби
Обикновено Рибите са толкова отдадени и добри, че преди да се решат на раздяла, поведението им се превръща в саморазрушително. Те имат нужда от солидна подкрепа след края на връзката си, защото довчера не са губили надежда, че всичко ще бъде наред. Първото, което всяка себеуважаваща се Риба прави след раздяла, е да напише есе или стих за любовното си разочарование.

Четете още: Как да отслабнете поразително чрез специална диета за вашата зодия (първа част)